Seehofer, AfD partisinin izlenmesine karşı

Seehofer, AfD partisinin izlenmesine karşı

Geçtiğimiz günlerde özellikle Doğu Almanya'da ırkçı gruplara destek vermekle suçlanan aşırı sağcı AfD partisi kamuoyunun merkezine yerleşti. Yabancı ve Müslüman düşmanlığıyla ün kazanan partinin iç istihbarattan sorumlu teşkilattan izlenmesi gerektiğini savunan kamuoyunun çoğuna karşın, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer bunun gerekli olmadığını savunarak, partinin izlenmemesi kararını aldı.

KARAR.COM

Geçtiğimiz günlerde Doğu Almanya'da bulunan Chemnitz kentinde 35 yaşındaki bir kişinin iki mülteci tarafından bıçaklanarak öldürülmesinin ardından sokağa dökülen ırkçı gruplar Almanya'da gündem oldu. Aşırı sağcı ve yabancı düşmanlığı söylemleriyle tanınan AfD partisi ise bu gruplara destek vererek yeni bir ırkçı dalgalanmasına yol açmayı başardı. Yeni bir ırkçılığın hortlamasından korkan Alman kamuoyunun çoğu ise AfD partinin iç istihbarattan sorumlu teşkilattan izlenmesinden yana. 

İÇİŞLERİ BAKANI İZLENMESİNE KARŞI

Chemnitz kentinde aşırı sağcıların sokağa dökülmesini "Öz savunma mekanizması" olarak adlandırılan ve yabancı düşmanlığını meşrulaştıran parti başkanı Alexander Gauland "Sokak ortasında bir kişi bıçaklanarak öldürülüyor. İnsanlar kendilerini artık güvende hissetmiyor. Doğal olarak kendilerini savunmak ve düşüncelerini haykırmak isteyeceklerdir" dedikten sonra sosyal medya mecralarında gündem olan bu açıklama, AfD partisinin takibe alınması gerektiği düşüncesini güçlendirdi. Ancak İçişleri Bakanı Seehofer bu düşünceyi desteklemediğini ifade etti. Seehofer, parti başkanı Gauland'ın açıklamalarını yanlış bulduğunu fakat iç istihbarattan sorumlu teşkilatın bu partiyi izlemeye almasına karşı olduğunu dile getirdi. 

KATILIMCILARIN YÜZDE 57'Sİ İZLENMESİNDEN YANA

Bir araştırma şirketinin elde etmiş olduğu verilere göre ise, anket katılımcıların yüzde 57'sinin AfD partisinin takibe alınması gerektiğini savunuyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN