20 Bin TL’ye kendine otomobil yaptı! Şimdi çiftlik işlerini o araçla yapıyor: Erzurumlu gencin arabasını gören hayran kalıyor

20 Bin TL’ye kendine otomobil yaptı! Şimdi çiftlik işlerini o araçla yapıyor: Erzurumlu gencin arabasını gören hayran kalıyor

Erzurum Uzundere’ye bağlı Çağlayanlı Köyü’nde ikamet eden 20 yaşındaki genç, 2 yıl süren çalışmayla hep hayalini kurduğu o aracı yaptı. 20 yaşındaki genç şimdi çiftlik işlerini o araçla yapıyor. İşte, azimli gencin üretim hikayesi…

Uzundere’ye bağlı Çağlayanlı Köyü’nde yaşayan 20 yaşındaki Emre Güven tamamen kendi emeğiyle hep hayalini kurduğu 5 ileri, geri vites sistemli ve 50 km’ye çıkan aracı yaptı.

20 BİN TL’LİK MALİYETLE HAYALİNE KAVUŞTU

Köylünün ve çevredekilerin hayranlıkla baktığını aracını 20 bin TL’ye yapan genç kaşif, motor dışındaki tüm mekanik aksamları da demirden kendi elleri ile üretti. Araç, özellikle dik ve karlı rampalarda gösterdiği performansla çevredekilerden takdir topluyor.

erzurumda-hayali-olan-araci-yapan-genc.jpg

Aracını geliştirmek için bölge halkına seslenen Güven, "Destek verilirse arazi koşulları için daha uygun ve çiftçilerin işlerini rahatlıkla yapabileceği bir araç tasarlayabilirim" ifadelerini kullandı.

erzurumda-hayali-olan-araci-yapan-genc-1.jpg

İki farklı vites kolu olan aracı ile çiftçilik işlerini kolaylaştırmak isteyen genç kaşif, ATV motosikletten söktüğü motoru aracına başarıyla entegre etti. Aynı zamanda, disk fren sistemi olan aracın frenleri de güçlü ve etkili özelliğiyle dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN