6 milyon Ankaralının gözü kulağı bu haberde! Başkent 3’üncü otogarına kavuşacak mı?

6 milyon Ankaralının gözü kulağı bu haberde! Başkent 3’üncü otogarına kavuşacak mı?

6 milyon Ankaralının gözü kulağı bu haberde. Başkentliler yıllardır bekledikleri 3’üncü otogarın kente ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, Başkent 3’üncü otogarına kavuşacak mı? İşte konuyla ilgili detaylar…

Ankara’da yaşayanların en büyük sorunlarından biri de otogar sıkıntısı. Kentte şuan en büyük otogar olarak AŞTİ ve bir de Söğütözü cep otogarı bulunuyor. 6 milyon Ankaralıya hizmet veren bu otogarlar ise yetersiz kalıyor.

Yıllardır Yenimahalle, Eryaman, Etimesgut, Sincan bölgesini kapsayacak yeni bir otogarın yapılıp yapılmayacağı merak edilirken, özellikle seçim sonrası 3’üncü otogarla ilgili meraklar daha da artmaya başladı. Vatandaşın yıllardır talep ettiği otogarla ilgili AŞTİ bölgesinden de olumlu bir karar gelmezken, Eryaman bölgesine yapılabilecek yeni otogar zaman ve yoldan tasarruf edilmesini sağlayacak. Öyle ki kentin Eskişehir yolu tarafında oturanlar, otogardan başka bir şehre gitmek için AŞTİ’ye gidiyor. Bu yolculuk epey zorlu olurken, 3’üncü bir otogarın vatandaşın yol sorununu bir nebze de olsa çözeceği düşünülüyor.

Ankara Haber’in aktardığına göre, Etimesgut Belediyesi’nin yeni başkanı olarak göreve başlayan Erdal Beşikçioğlu’na vatandaşların aktardığı bu taleple ilgili Mansur Yavaş ile ortak hareket ederek 3’üncü otogar için çalışmaların başlatılması planlanıyor.

ankaraya-yeni-otogar.jpg

“AŞTİ’YE GİTMEK ÇOK ZOR”

Bu konuda Ayaş Yolu üzerinde bulunan Optimum AVM’nin çevresindeki arazide bir otogar çalışması yapılacağı iddia edilirken, Altay Mahallesi Muhtarı Erol Ekici, “Projenin bölgeye faydası da olabilir zararı da olabilir’’ dediği açıklamasında şunları söyledi:

‘‘Ben mahalle sakinlerinin de görüşünün alınmasını isterim. Buradan AŞTİ’ye gitmek zor oluyor. İstanbul’dan gelen vatandaş AŞTİ’ye gittikten sonra tekrar bu tarafa geliyor. Biz geçen hafta kaymakam beyinde olduğu bir toplantıda bu konuyu dile getirmiştik. Bizim indi bindi cep talebimiz olmuştu”

Konuya dair yetkililerden yeni ve kesin bir açıklama gelmezken, Ankaralılar da yapılan projelerle ilgili güncel bilgilerin paylaşılmasını bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN