Ambulans kaza yapınca hasta hayatını kaybetti: Bakanlığa 500 bin TL'lik tazminat

Ambulans kaza yapınca hasta hayatını kaybetti: Bakanlığa 500 bin TL'lik tazminat

Yozgat'ta kalp krizi geçiren Savaş Alan isimli kişi hastaneye götürülürken ambulans kaza yapınca hayatını kaybetti. Savaş Alan'ın yakınları adına hizmet kusuru olduğu gerekçesiyle Sağlık Bakanlığına 500 bin TL değerinde tazminat davası açıldı. Adli Tıp Kurumu raporunda sağlık personelinin tıbbi hatası olmadığı ifadesine yer verildi.

Yozgat'ta kalp krizi geçiren Savaş Alan için ambulans çağırıldı. Alan'ın yürüyerek bindiği ambulans Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderken yolda kaza geçirdi. Kaza trafik sıkışıklığına yol açınca ambulansın içindeki Alan’ın durumu da kötüleşti ve hayatını kaybetti.

Savaş Alan’ın 3 yakını adına Sağlık Bakanlığı’na karşı tazminat davası açıldı. 500 bin TL’lik manevi tazminatın, yasal faizi ile ödenmesi istendi.

'HİZMET KUSURU VAR'

Halk Tv'de yer alan habere göre, olay 8 Şubat 2021’de yaşandı. Yozgat İdare Mahkemesi’nde açılan dava dilekçesinde “Savaş Alan, trafik kazası olmasa idi tedavi olup bir gün sonra hastaneden çıkacakken trafik kazası nedeniyle tedavi uygulanamaması ve zamanında hastaneye yetiştirilememesi sonucu vefat etmiştir. Söz konusu kazanın vefat edenin sağlık durumunu daha da kötüleştirdiği, durumunu daha da ağırlaştırdığı ve ölüme sürüklediği bir gerçektir” denildi.

Dilekçede “Savaş Alan’ın ambulansın içinde sedyeye bağlanıp bağlanmadığı, kazada yara almasını önleyici tedbirler alınıp alınmadığı hususları da önem arz etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

'TIBBİ UYGULAMA HATASI YOK'

Adli Tıp Kurumu’nun hazırladığı rapor da dava dosyasına girdi. Raporda, sağlık personelinin tıbbi uygulama hatasının olmadığı kaydedildi. Raporda ayrıca “idarenin organizasyon hatası yok’ denildi.

Alan ailesi adına, geçen günlerde mahkemeye sunulan dilekçede, ATK raporunun hatalı olduğu, yeni bir bilirkişi raporu alınması talep edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN