Batman Belediyesi'nden scooter şirketleri ve kullanıcıları için suç duyurusu

Batman Belediyesi'nden scooter şirketleri ve kullanıcıları için suç duyurusu

Batman Belediyesi, "izinsiz faaliyette bulunarak trafik ve yaya güvenliği" gerekçesiyle scooter şirketleri ve kullanıcıları hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu. Öte yandan belediye, kaldırımlara park edilen 15 scooterı da zabıta tarafından toplattı.

Batman Belediyesi, kaldırımlara park edilen 15 scooterı toplatarak scooter şirketleri ve kullanıcıları hakkında Batman Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Belediye yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, "izinsiz faaliyette bulunarak trafik ve yaya güvenli" gerekçesiyle Batman il sınırları içerisinde, 27 Eylül 2023 tarihi itibari ile hiçbir firmaya izin verilmediğinin altı çizildi.

Yetkililer, faaliyette bulunma izni olmaksızın scooter kullanan veya pazarlayan tüm şahıslara ve firmalara idari işlem uygulanacağını ve adli makamlara da suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

'YAYA GEÇİŞLERİ ENGELLENECEK ŞEKİLDE PARK EDİLİYOR'

Belediyenin açıklamasında şunlara yer verildi:

“Batman Valiliği ve Batman Belediyesinin herhangi bir izni ve onayı olmadan yaya geçişlerini engelleyecek şekilde kaldırımlarda ve parklarda bulunan ağaç, aydınlatma direkleri ile trafik uyarı levhalarına bağlanan ve kaldırım işgaline sebep olan 15 scooter da Zabıta Müdürlüğü tarafından toplatıldı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN