Cennetten bir parça! İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bolulular akın akın koştu, Antalya'ya 1000 basıyor

Cennetten bir parça! İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bolulular akın akın koştu, Antalya'ya 1000 basıyor

Sakarya'nın Geyve ilçesinde bulunan ve saklı cennet olarak bilinen o yer, eşsiz güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor. Öyle ki yol yenileme çalışmalarından dolayı gidiş güzergahının araç trafiğine kapatılmasına aldırış etmeyen doğa severler, bu güzelliği görmek uğruna kilometrelerce yol yürüyor.

Marmara'nın doğal güzelliklerle dolu olan bölgeleri arasında yer alan Sakarya her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turisti ağırlıyor. Sakarya Geyve'de yer alan bu yer de ziyaret edilecek yerlerin başında geliyor.

Şehir merkezine 32 kilometre, geçiş güzergahı D-650 karayoluna ise 10 kilometre mesafede olan Doğançay Şelalesi mevsimlere göre değişen eşsiz güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Kayalıkların arasında kalan bu şelale, doğal yapısı ve yeşilliğiyle kendine hayran bırakıyor. Doğayı seven ve manzaraya karşı keyif yapmak isteyenler için oldukça iyi bir alternatif olan şelale özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

yeni-proje-13.jpg

DOĞA HARİKASI ŞELALEYİ GÖRMEK İÇİN KİLOMETRELERCE YOL YÜRÜYORLAR

Bölgede işletmecilik yapan Ali Hancıoğlu, “Burası gerçekten bir saklı cennet buraya herkesi bekliyoruz. Buraya piknikçi istemiyoruz, piknik alanı değil burası. İnsanlar burada yüzebiliyor, fotoğraf çekiyor her şey yapabiliyor. Ama piknikçilerimiz maalesef geliyor, oturuyor, akşama kadar keyfini yapıyor, yiyor, içiyor çöpünü burada bırakıp gidiyor. Ben burayı her hafta iki sefer inip temizliyorum ama bunu temizlemek çözüm olmuyor. İnsanlarımızın biraz daha duyarlı olması, insanlarımızın biraz daha mantıklı düşünmesi gerekiyor. Yollarımız yapılıyor, araç ile gelinen iki kilometrelik yolumuz bitiyor ve buraya ivme katacaktır. Onun haricinde şelaleye iniş yolunu da düzenleyeceğiz ve bu saklı cenneti insanların önüne sunacağız. Şuanda araçla gelineni iki kilometrelik yol kısmımız kapalı olduğu halde bile insanlar araçlarını bırakıp bu güzelliği görebilmek için kilometrelerce yol kat ediyor. Gerçekten görülmeye değer bir yer. İnsanların buraya daha rahat ulaşmasını ve bu güzelliği görmesini herkese sağlayacağız inşallah. Burası Milli Parklar ve Orman İşletmesi’nin gözetimi altında. Biz kendi yerimizde kendi tapu alanımıza işletme sahibiyiz" diyor.

yeni-proje-14.jpg

DEPREMDEN SONRA OLUŞAN DOĞAL ŞELALE

Şelalenin bilinmeyen 4 ayrı bölgesi olduğunu söyleyen Hancıoğlu, “Aslında burası Doğançay Şelalesi değildir. Eski tarih kitaplarında da Sulu Şen olarak geçer. Şelale sonradan insanların sosyal medyada paylaştığı bir şey olarak çıktı ortaya. Normalde burası Sulu Şen’dir. Yaklaşık 10 kilometre ileriden iki çataldan geliyor bu su. Burası da çok eski zamanlarda depremden oluşmuştur, tamamen doğaldır. Ve doğal olduğu için de hiçbir tesis yoktur şelalenin içerisinde. Bakir bir yer. Boğazın adı Doğançay olduğu için adını oradan almış, normalde Maksudiye Şelalesi. Doğançay’dan, Sakarya Nehri’ne birleşiyor. Burada tek değil bu şelale. Bunun üzerinde 4 tane daha şelale var. İkincisine çıkmak biraz daha zor, diğer üç tanesine çıkmak dağcıların işi, normal bir vatandaşın çıkabileceği yerler değil. Gönül ister ki; buraya gelen insanlar hepsini gezebilsin ve o güzelliği herkes görebilsin. Ama zamanla bu da olacak yandan merdiven, yürüyüş yolu gibi bir şey yapılırsa buradaki güzelliği herkes görebilir. Bir şelale olarak burayı görmeyelim burada toplam 6 tane şelale var” ifadelerini kullandı.

yeni-proje-12.jpg

YORULDUĞUNUZA DEĞECEK BİR GÜZELLİK

Yol çalışmasından dolayı arabasını şelaleye 2 kilometre kadar uzağa park ederek yürümek zorunda kalan Mesut Çiftçi, “Ailemle birlikte Doğançay Şelalesi'ni görmeye geldik ve mükemmel bir alan. Yorulduk ama buna değdi. Hem yorulduk hem serinledik. Yol çalışması varmış, aracımızı park ettik ve bundan dolayı yaklaşık iki kilometre kadar yürüdük. Doğanın harika olması, şelalenin güzelliği ve temiz havayla birleşen anıyı birlikte yaşayarak ölümsüzleştirmek bizim için harika oldu” dedi.

DOĞA SEVERLER KESİNLİKLE GÖRMELİ

Şelaleye ulaştıklarında yorgunluktan eser kalmadığını söyleyen bir başka ziyaretçi Eren Çiftçi ise, “Yol çalışması sebebi ile bizim için yorucu oldu biraz. Ama bütün yorgunluğumuz şelaleyi görene kadardı. İlk defa geldik, ben böyle bir yer olduğunu düşünmüyordum normalde. Biraz Karadeniz esintileri var ve güzeldi. Gerçekten tavsiye ediyorum doğayı seven insanların gelmesi gereken bir numaralı yer” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN