Diyarbakır’da yangında can pazarı: Alevlerden kurtulmak isteyen itfaiye eri kendini aşağı bıraktı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde biir binanın çatısında çıkan ve kısa sürede alev topuna dönen yangın korku dolu anlara sahne oldu. Alevlere karşı mücadele eden itfaiye erleri, bir anda alevlerin arasında kaldı. Can pazarının yaşandığı olayda, alevlerden kurtulmak isteyen itfaiye erlerinden biri halatla aşağı indiği sırada dengesini kaybetti ve yüksekten düşerek yaralandı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bir binanın çatısında çıkan yangın, itfaiye erleri için adeta bir kabusa dönüştü. Alevlere karşı canla başla mücadele eden 3 itfaiye eri, görev başında yaralandı.

Fırat Mahallesi Mezopotamya Caddesi'ndeki binanın çatısında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, bölgeyi alevler sarmasına neden oldu. İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

ALEVLERİN KUCAĞINDA MÜCADELE

Yangına müdahale eden itfaiye erleri, alevlerin ve dumanın yoğun olduğu bir ortamda canla başla mücadele verdi. Çatıdaki yoğun alevler arasında mahsur kalan 2 itfaiye erinden biri, hortumla aşağıya inmeye çalıştı. Bu sırada yere yaklaştığı sırada dengesini kaybeden itfaiye eri yaralandı. 2 itfaiye eri ise dumandan etkilenerek oksijen maskesiyle müdahaleye devam etti.

3 İTFAİYE ERİ HASTANEYE KALDIRILDI

3 yaralı itfaiye eri ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralı itfaiye erlerinden birinin durumunun kritik olduğu, diğer ikisinin ise dumandan etkilenerek gözlem altına alındığı öğrenildi.

YANGIN 2 SAAT SÜREN MÜCADELENİN ARDINDAN SÖNDÜRÜLDÜ

Öte yandan çatı katından kopan bazı parçaların düşmesi sonucu binanın giriş katındaki iş yerlerinde de maddi hasar oluştu. TOMA'ların da desteğiyle ekiplerin yaklaşık 2 saat süren müdahalesi sonucu yangın söndürüldü. Yangın, binanın çatısında büyük hasara neden oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN