Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nden Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi açıklaması

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nden Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi açıklaması

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, son zamanlarda basında yer alan Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi'nin uzak bir yere taşınacağına dair çıkan haberlere açıklama yaparak, boşaltılan Aile Sağlık Merkezi binasının depreme dayanıklı olmadığını belirtti.

Son zamanlarda basında yer alan Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi'nin uzak bir yere taşınacağına dair çıkan haberlere açıklama yapan Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, boşaltılan Aile Sağlık Merkezi binasının depreme dayanıklı olmadığını söyledi.

Bedir, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

"6 Şubat depremlerinden sonra sağlık tesislerinin herhangi bir afet durumunda ayakta kalmasının ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gördük. Bu nedenle Sağlık Bakanlığımızın direktifleri doğrultusunda, tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de binalarımızın deprem analizlerini titizlikle yaptırıyoruz. Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi binası, 1992 yılında inşa edilmiş olup, yapılan deprem analizi sonucunda binanın göçme riski taşıdığı tespit edilmiştir. Bakanlığımız, can güvenliğini öncelikli tutarak binanın derhal boşaltılması talimatını vermiştir."

Ayrıca Bedir, yeni bir kamusal binanın bulunamadığına dikkat çekerek, "Mahalle muhtarımızla ve kendi ekiplerimizle çevremizde uygun bir kamu binası arayışına girdik, ancak boşalttığımız binanın sağlamlığını ve yapım tarihini karşılayacak bir alternatif bulunamamıştır. Bir insanın can güvenliği, binlerce binanın üzerindedir. Bu nedenle Kavakkapı Aile Sağlık Merkezi, yeni bir binanın inşa edilene kadar geçici olarak Gazi Aile Sağlık Merkezi'ne taşınmıştır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN