Erzurum Valiliği'nden yasaklama kararı

Erzurum Valiliği'nden yasaklama kararı

Erzurum Valiliği, 15 Şubat 2024 tarihine kadar il genelinde Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na istinaden bir dizi etkinliği yasaklama kararı aldı.

Valilik tarafından yapılan resmi duyuruda, il sınırları içerisinde Valilik ve Kaymakamlık Makamlarınca uygun görülenler haricinde, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/A, B, ve C maddelerine dayanarak, çeşitli eylemlerin (toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, kapalı yer toplantısı, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri/broşür dağıtma, afiş/pankart asma vb) 01.02.2024 günü saat 00.01’den 15.02.2024 günü saat 23.59’a kadar (15) gün süreyle yasaklandığı belirtildi.

Yasak kapsamında Valilik ve Kaymakamlık Makamlarınca uygun görülen etkinlikler ise istisna olarak belirtildi.

Bu kararın, bölgedeki güvenlik tedbirlerinin artırılması ve toplum düzeninin korunması amacını taşıdığı belirtiliyor.

Toplumun güvenliği ve düzenin sürdürülebilirliği doğrultusunda alınan bu önlemlerin, kamuoyu tarafından yakından takip edilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN