Ev kadınları sobada kurutuyor! Kilosu 400 liraya ekmek su gibi satılıyor: Öyle bir alıcısı var ki…

Ev kadınları sobada kurutuyor! Kilosu 400 liraya ekmek su gibi satılıyor: Öyle bir alıcısı var ki…

Kocaali’de ev kadınları evlerinde soba başında otururken para kazanıyor. Bölgenin tescilli ürünü olan o lezzeti sobada kurutan ev kadınları, kilosunu 400 liradan satıyor…

Sakarya’ya bağlı Kocaali ilçesindeki ev hanımları, sobada kurutarak lezzetlendirdikleri coğrafi işaretli cennet hurmasını satarak para kazanıyorlar. İlçedeki Bezirgan, Demiraçma ve Açmabaşı mahallesindeki 45 kadın, bahçelerinde yetişen cennet hurmasını olgunlaşınca topluyor.

Belediyenin destekleriyle tescillenen hurmaları soyduktan sonra odunlar ile hazırlanan düzeneklere asan kadınlar, meyvenin lezzetini artırmak için soba yanında kurutuyorlar.

kocaeli-kurutulmus-tescilli-hurma-1.jpg

KİLOSU 400 LİRADAN ALICI BULUYOR

Ortalama 2 ay süresince üretilen hurma kuruları, sosyal medya ile tanıdık aracılığı ile kilosu 300 ila 400 TL’den satılıyor.

Çocukluğundan bu zamana hurma kuruttuğunu sezonun Aralık sonuna kadar sürdüğünü söyleyen 58 yaşındaki Kıymet Tunca, "Ama ilk astığın zaman 1 hafta 10 gün ateşi hiç sönmeyecek. Eğer sönerse küf yapar, hiçbir şeye yaramaz. Daha lezzetli, tatlı oluyor. Dışarıda da kurutursun ama bunun gibi tatlı olmaz. Geçen sene 150'den verdik. Bu sene 300'den aşağı vermeyiz. 300-400 lira arasında." Şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN