Hakkari-Van kara yolu heyelan nedeniyle kapandı

Hakkari-Van kara yolu heyelan nedeniyle kapandı

Hakkari'de gün boyunca devam eden sağanak yağışlar, bir dizi heyelana yol açtı ve Hakkari-Van karayolu üç noktada ulaşıma kapandı. Yağışlar, yollarda su birikintilerinin oluşmasına ve bazı bölgelerde yokuşlardan akan suların toprak ve taş sürüklemesine sebep oldu.

Hakkari'de gün boyunca etkili olan sağanak yağış, heyelanlara neden oldu. Hakkari-Van kara yolu 3 noktada meydana gelen heyelanlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yağışlar, yollarda su birikintilerinin oluşmasına ve bazı noktalarda yokuştan akan suların toprak ve taş sürüklemesine neden oldu. Heyelanlar, Hakkari-Van kara yolunun Depin bölgesi, Kırıkdağ köyü yakınındaki tünel ve Erziki mevkisinde gerçekleşti.

Haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, yolda biriken taş, çamur ve toprak yığınlarını temizlemek için çalışma başlattı. Depin mevkisinde ekiplerin çalışmaları sırasında dağdan kaya parçaları ve toprağın inmeye devam ettiği gözlemlendi.

Bölgede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, araçlarıyla bekleyen vatandaşları tehlike yaşanmaması için kentin girişine yönlendirdi. Çukurca ilçesine gitmek için bekleyen vatandaşlardan Gaffar Kılıç, heyelan nedeniyle yolda kaldıklarını söyledi. Bölgede yoğun yağışın devam ettiğini ve başka noktalarda da heyelan oluştuğunu belirten Kılıç, ekiplerin yolu açmak için çalışma yürüttüğünü dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN