Hasat bitti, beyaz gelinlikler tarladan kalktı! Hem verimi artırıyor hem de koruma sağlıyor: Çiftçinin gözbebeği

Hasat bitti, beyaz gelinlikler tarladan kalktı! Hem verimi artırıyor hem de koruma sağlıyor: Çiftçinin gözbebeği

Manisa Sarıgöl’de hem doğa olaylarına karşı koruyan hem de hasadın Aralık ayına kadar sürmesini sağlayan beyaz kanaviçe ölçüler tarlalardan toplandı. Verimli bir sezon geçiren çiftçiler, beyaz kanaviçe örtülere geçici olarak veda etti…

Temmuz ayı gibi örtü altına alınarak olumsuz hava koşullarından korunan ve hasadın Aralık ayının sonuna kadar uzaması sağlayan beyaz kanaviçeler üzüm bağlarından artık toplandı.

Üzüm bağlarını olası doğa olaylarına karşı koruyan beyaz kanaviçe örtüler, hasatta sona gelinmesiyle birlikte önümüzdeki yıl yeniden kullanılmak üzere depolara kaldırıldı.

manisa-sarigolde-uzum-hasadi-bitti-1.jpg

2-4 YIL KORUMA SAĞLIYOR

Üzüm bağlarına serdikleri beyaz gelinlikleri topladıklarını söyleyen bir üretici yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu sene bizim için sona erdi. Örtülerimizi 2-4 yıl kadar kullanılıyor ve koruma sağlıyor. İnşallah önümüzdeki sene tekrar örtmek nasip olur. Bağlarımızın işi bitmez, bir yandan örtü toplama bir yandan budama derken, budanan çubukların bağlanması, çift ve kışlık gübre atımları yapılır. Bu yüzden yaz kış devamlı bağlardayız.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN