Hatay'da aşırı yağışlar beraberinde taşkınları getirdi! Asi Nehri taştı: O görüntüler havadan kaydedildi

Hatay'da etkili olan sağanak yağışlar sonrası taşkınlar meydana geldi! Asi Nehri'nin taşması sonucu tarım arazileri sular altında kaldı! O görüntüler havadan böyle kaydedildi...

Hatay ilinde geçtiğimiz günlerde başlayan şiddetli yağışlar, Amik Ovası'nı sular altında bırakarak tarım arazilerine zarar verdi. Antakya ilçesi Demirköprü Mahallesi'nde bulunan Asi Nehri'nin taşması sonucu binlerce dönüm arazi su altında kaldı. Bölgedeki tarım arazilerinin durumu dronlar aracılığıyla havadan görüntülendi ve yağışın etkisiyle su altında kalan alanların genişlediği gözlendi.

10 BİN DÖNÜM ARAZİ SULAR ALTINDA KALDI

Hatay'da Asi Nehri taştı! Tarım arazileri su altında

Demirköprü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şahan, son 10 yıldır böyle etkili bir yağış görmediklerini belirterek, özellikle son hafta içindeki şiddetli yağışların tahmini 10 bin dönüm araziyi su altında bıraktığını ifade etti. Bu durumun özellikle buğday üretimi yapan çiftçiler için olumsuz bir etki yarattığını dile getiren Şahan, ekiplerin zararı en aza indirmek için gece gündüz çalıştığını söyledi.

Asi Nehri'nin taşması sonucu yaşanan sel felaketi, bölgedeki tarım faaliyetlerini olumsuz etkilerken, çiftçilerin ekili alanlarında ciddi zararlara neden oldu.