Herkesin gitmek istediği kasaba! Su ve ulaşımdan sonra elektrik de bedava oluyor

Herkesin gitmek istediği kasaba! Su ve ulaşımdan sonra elektrik de bedava oluyor

O belediyede hayata geçirilen projeler kapsamında bölge halkı yemek, ulaşım ve suyu ücretsiz olarak kullanıyordu. Artık bunlara ek olarak elektrik de ücretsiz olarak kullanılacak…

Nevşehir’in Uçhisar Kasabası’nda belediye, geleneksel hizmetlerinin yanı sıra çevresel sürdürülebilirlik odaklı projeleriyle de takdir topluyor. Belediye Başkanı Osman Süslü, kasabalıya sunduğu ücretsiz yemek, ulaşım ve su hizmetlerine bir yenisini daha ekledi ve kasabadaki konutlara ücretsiz elektrik hizmeti vermeye başladı.

2. GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ DEVREYE GİRDİ

Başkan Süslü, kasaba halkının enerji ihtiyacını karşılamak için devreye giren 2. Güneş Enerji Santrali’ne dair açıklamalar yaptı. Belediyenin olan 1 megavatlık güneş enerjisi santralinin devreye girdiğini söyleyen Süslü:

"Bu santralle belediyemizin elektrik giderlerini karşılamaya başladık. Önümüzdeki dönemlerde 1 megavatlık yeni bir güneş enerjisi santrali daha kuracağız. Kurulum için tüm işlemlerini tamamladık. Yeni santralimiz tamamlandığında kasaba halkımıza elektriği de ücretsiz vermeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye böylelikle yalnızca enerji bakımından değil, sosyal belediyecilik bakımından da önemli adımlar atmış oldu.

nevsehir-uchisar-kasabasi-bedava-elektrik-su.jpg

SOSYAL BELEDİYECİLİK BÖYLE OLUR

Başkan Süslü, gönül belediyeciliği ve sosyal belediyecilik alanlarında kurdukları aş evinden günde 300 ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek ulaştırdıklarını, hafta içi eğitim alan öğrencilere hafta sonlarında da kursa giden öğrencilere ücretsiz ulaşım imkanı tanıdıklarını belirtti. Aynı zamanda, 65 yaş üzeri bütün vatandaşlar da ulaşımdan ücretsiz olarak yararlanıyor.

Dini bayramlar ile Cumhuriyet Bayramları’nda konutlara yılda toplam 60 ton ücretsiz su verdiklerini de söyleyen Süslü, bu hizmetlerle bölgeyi daha yaşanabilir hale getirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN