İki ressamdan ‘Karşılaşma’ sergisi

İki ressamdan ‘Karşılaşma’ sergisi

Uzun yıllardır Fransa’da yaşayan ressam ve heykeltraş İsmail Yıldırım ile Almanya’da yaşayan ressam Erdal Ünal’ın “Karşılaşma” adını verdikleri ortak resim sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

Daha öncede ortak çalışmalara imza attıklarını ifade eden sanatçılar, bu çalışmalarında Maltepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde yeniden bir araya geldiklerini söylediler. İkonografik resim geleneğini günümüze taşıyan sanatçılardan biri olan İsmail Yıldırım, başta kadınlar olmak üzere ezilenlerin, hor görülüp dışlananların, kırılanların öyküsünü kendine özgü üslubuyla yansıttığı tablolarını sanatseverlerin beğenisine sundu.

‘MAVİ DÜŞLER’ TEMALI ÇALIŞMALARINI SUNDU

“Mavi Düşler” ismini verdiği çalışmalarıyla sergide yer alan Erdal Ünal ise “Mavi bir akvaryumun içinde yaşıyoruz Mavi Dünya’da. Göçlerin yol açtığı belirsizliği ve güvensizliği, insanın insandan kopuşunun getirdiği yabancılaşmayı renk geçişleri üzerinden tuvalime taşıdım. Maviden yola çıkarak gerçekleştirdiğim kurgu ve ışık düzenlemesiyle deniz mavisinin derinliklerinde saklı yalnızlığı tuvale yansıtırken katmanların arasından sızan hüzmeler aracılığıyla da izleyeni umutlu, düşsel bir yolculuğa çağırıyorum. Bu bir karşılaşma aynı zamanda derinliği, kırılmaları ve açılımıyla yeni buluşmaları işaret eden bir karşılaşma.” şeklinde konuştu. Sergide Türkan Saylan Kültür Merkezi Kültür Sanat Koordinatörü Levent Turhan Gümüş tarafından sanatçılara plaket takdim edildi. Ünal ve Yıldırım’ın sergisi 28 Mart’a dek Galeri A+B’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN