İstanbulkartı olanlara otopark yüzde 50 indirimli! Milyonlarca İstanbullu ‘ya müjde az önce geldi: İşte katılım şartları

Trafik problemlerinden bir türlü kurtulamayan İstanbul, bu yeni uygulama sayesinde biraz daha rahat edecek gibi görünüyor. İstanbul kartı olanlar artık otoparklara yüzde 50 indirimle kullanabilecek. Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren müjde az önce verildi. İşte katılım şartları…

ZEYNEP ORHAN

Her tarafı farklı güzelliklerle dolu olan İstanbul, trafiği ve kalabalığı ile ne yazık ki bazen insanlar için zulüm haline gelebiliyor. Bir semtten bir semte gitmek bazen saatler sürerken hele yaka değiştirmek çok daha fazla zaman kaybına neden oluyor. İnsanlar bu nedenlerden dolayı bireysel arabalarını kullanmak yerine ya toplu taşıma tercih ediyor ya da belli bir noktaya kadar gidip oradan sonrasında toplu taşımaya biniyor. Bu yöntemin en can sıkıcı noktası ise otopark paraları oluyor.

yeni-proje-11.jpg

Lakin artık otoparka verilen yüzlerce liralık paralar tarih olacak. Çünkü İstanbulkartı olanlar artık otoparkları yüzde 50 indirimli kullanabilecek. Milyonlarca İstanbullu’yu yakından ilgilendiren bu müjde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından verildi.

yeni-proje-10.jpg

“PARK ET DEVAM ET”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla “Park Et Devam Et” sisteminin kapsamını genişlettiklerini ve seçili otoparklarda İstanbulkart kullananların yüzde 50 indirim kazanacağını açıkladı. İmamoğlu, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“İstanbul’da Park Et Devam Et Devri!

Sürdürülebilir ulaşımı desteklemek ve kent merkezlerine yapılan kişisel araçlı yolculukları azaltmak amacıyla Park Et Devam Et sisteminin kapsamını genişletiyoruz.

Seçili @ispark P+D otoparklarında aracınızı park edin, İstanbulkart’ınızı kullanarak toplu taşıma araçlarıyla devam edin; dönüşte otopark ücretini de istanbulkart ile ödeyerek otopark ücretinde %50 indirim kazanın.”