Kaçak baraka yüzünden kendi evlerine giremiyorlar

Kaçak baraka yüzünden kendi evlerine giremiyorlar

Diyarbakır’da bir apartmanın girişine kaçak yapılan baraka nedeniyle bina sakinleri, evlerine kullanılmayan dükkanın içerisinden girip çıkıyor.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi’nde 2010’da inşa edilen Süleymanoğlu Apartmanı’nın girişine, aynı yıl baraka yapı inşa edildi. Daire sahipleri içeri giremeyince binanın altında yer alan boş dükkanda giriş çıkış için kapı açıldı. Vatandaşlar, soluğu mahkemede aldı. Açılan dava, 2018’de sonuçlandı. Büyükşehir Belediyesi, 4 Mart’ta bahse konu alanın kamulaştırılmasına karar vererek barakanın yıkılmasına hükmetti.

Bina sakini engelli bir vatandaşın yakını Dıldar Aykul “Yıkım hâlâ gerçekleşmedi. Apartmanda hastalar ve engelliler oturuyor. Bir ambulans geldiğinde sağlıkçılar, girişi bulamıyor. Yıllar önce binada yangın çıkmıştı. İtfaiyeciler müdahalede zorlanınca yangın büyümüştü. Yetkililerin bir an önce bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ev sahiplerinden Suphi Bakayi ise, şunları kaydetti:

“Mahkeme kararıyla kaçak yapının kaldırılması karara bağlandı. Ama maalesef herhangi bir yıkım olmadı. Dükkan da satıldı. Yakında kepenkleri kapatacak. Binaya nereden girip çıkacağımız bilmiyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN