Kendi mezarına deprem sonrası kızını ve torununu defnetti: Benim içindi ama onları gömdüm

6 Şubat felaketlerinde birinci yıl geride bırakılırken, Hatay'da yaşayan depremzede Filiz Bekler'in hikayesi yürekleri burktu. Deprem öncesinde kendisine mezar hazırlatan Filiz Bekler, depremle birlikte hazırlattığı mezara kızını ve torununu defnettiğini söyledi.

Hatay'da geçtiğimiz yıl yaşanan 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde, depremzedelerin acıları hala tazeliğini koruyor. Depremin en büyük yıkımının yaşandığı yerlerden biri olan Hatay'da, bir kadın kendi köyünde hazırlattığı mezara kızı ve torununu defnetti.

Filiz Bekler isimli depremzede, deprem öncesinde kendi için köyünde babasının yanında bir mezar yeri ayırmıştı. Ancak deprem sonrasında bu mezar, beklenmedik bir trajedinin yuvası oldu. Bekler, depremde kızı Pelin ve 12 yaşındaki torunu Derinsu'yu kaybetmişti. Şimdi, kendisi için hazırlattığı mezarın yanında, kızı ve torununun başında.

Depremin olduğu gece, evlerinin ağır hasar aldığını ve ayağının kırıldığını anlatan Bekler, kızı ve torununun yanına gitmek için çabaladığını ancak kırık ayağı nedeniyle başaramadığını ifade etti.

İKİ GÜN SONRA DOĞUM GÜNÜYDÜ

Kızının yaşadığı binaya gitmek için çok çaba sarf ettiğini ama binanın yıkıldığını görünce içine bir korku düştüğünü belirten Bekler, kızı ve torununun enkaz altında olduğunu anladığını söyledi. Torununun doğum gününün depremden iki gün sonra olduğunu dile getiren Bekler, torununa pasta kesemediğini ve enkaz altında olduğunu öğrendiğinde yüreğinin parçalandığını ifade etti.

'MAALESEF BEN ONLARI BURAYA GÖMDÜM'

Mezarın başında, kendi için ayırttığı yere kızı ve torununu defnettiğini söyleyen Bekler, bu trajik olayın ardından hayatının alt üst olduğunu ve acısının dinmediğini belirtti. Babasının yanında yatmayı planladığı mezarın şimdi kızı ve torunuyla dolu olduğunu söyleyen Bekler, "Bu mezar benimdi. Babam yan tarafında yatıyor. Ben hep buraya gömüleceğimi söylüyordum. Ama maalesef ben onları buraya gömdüm" dedi.

İlgili Haberler