Kocaeli'de ormanlık alanlara giriş ikinci bir emre kadar yasaklandı

Kocaeli'de ormanlık alanlara giriş ikinci bir emre kadar yasaklandı

Kocaeli Valiliği, yangınlarının önüne geçmek için ormanlara girişleri yasakladı. Valilik yaptığı duyuruda, "Kocaeli sınırları içerisindeki tescilli ve kontrollü mesire yerleri hariç ormanlara girişler ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır" ifadelerini kaydetti.

Orman yangınları ile mücadele kapsamında Kocaeli Valiliği tarafından alınan karar ile kentte bulunan ormanlara giriş ikinci bir emre kadar yasaklandı. Vatandaşların kontrollü mesire alanlarını kullanabileceği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, kentte özellikle son günlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde arttığı, nem oranının da anormal derecede düşük seyrettiği belirtildi. Ormanlık alanda yoğunlaşan insan ve araç hareketliliğinin orman yangınlarına sebebiyet verebileceğinin altını çizerek, "Ülkemizin ve ilimizin akciğerleri olan ormanlarımızda çıkabilecek yangınların önlenmesi amacıyla, Kocaeli sınırları içerisindeki tescilli ve kontrollü mesire yerleri hariç ormanlara girişler ikinci bir emre kadar yasaklanmıştır" ifadelerini kullandı.

YASAĞA UYMAYANLARA CEZA

Yasağa uymayanlar hakkında adli işlem başlatılıp para cezası uygulanacağını belirten Kocaeli Valiliği açıklamanın devamında şunları söyledi:

"Büyük önem arz etmekte olup, ilimizde orman yangını yaşanmaması ve milli servetimiz olan ormanlarımızın korunması amacıyla alınan tedbir kararları ilgili kurumlar ile güvenlik güçlerince hassasiyetle takip edilecek olup uymayanlar hakkında adli işlem tesis edilecek, idari para cezası uygulanacaktır. Vatandaşlarımızca da konunun hassasiyetle takip edilmesi ve şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezine iletmeleri önemle rica olunur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN