Manisa’da zorlu mesai başladı! 7’den 70’e herkes bahçede: Bu yıl rekolte düşük fiyatlar ise oldukça yüksek…

Manisa’da zorlu mesai başladı! 7’den 70’e herkes bahçede: Bu yıl rekolte düşük fiyatlar ise oldukça yüksek…

Türkiye’nin kestane üretiminde önde gelen şehirlerinden Manisa’da zorlu mesai başladı. Kestane hasadına başlayan bölge halkı bin bir emekle kestaneleri pazara hazırlarken, rekoltede yaşanan düşüş de fiyatları şişirdi…

Manisa Sarıgöl ilçesine bağlı Kızılçukur, Beyharmanı ve Karacaali mahallelerinde yetişen kestanelerde hasat zamanı geldi. Bahçeye girerek tek tek toplanan kestaneler ardından kabuklarından ayrılarak satışa hazır hale getiriliyor.

Rekoltenin düşük olduğu kestanede bu yıl fiyatlar da oldukça yüksek gidiyor…

manisada-kestane-hasadi-1.jpg

KİLOSU 150 TL’DEN SATILACAK

Kestane hasadıyla ilgili bilgi veren Zekeriya Esenyurt, “Hem aroması hem de kalitesiyle bölgemizde bilinen kaliteli kestanelerimizden bu sene az verim aldık. Verimde yaşanan düşüşe rağmen kalitemiz hala aynı. Kalite ve kalibresine göre kestanenin kilosunu 110 ila 150 TL arasında satıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN