Manisa'daki kan donduran cinayetin otopsi raporu çıktı: Mutlu Menekşe işkenceyle öldürüldü!

Manisa'daki kan donduran cinayetin otopsi raporu çıktı: Mutlu Menekşe işkenceyle öldürüldü!

Manisa'da daha önce iki eşini öldüren Necati Akpınar, cezaevinden pandemi izniyle çıkar çıkmaz üçüncü eşi Mutlu Menekşe'yi katletmişti. Kızının babasını ihbar etmesiyle ortaya çıkan olayda üç kadının katili Necati Akpınar için iddianame hazırlandı.Menekşe'nin adli tıp raporunda, sırt ve bacak bölgesinde yanıklar, vücudunda omur kırığı, yaygın yumuşak doku travması, doku içi kanama, akciğer ve böbrek enfeksiyonu tespit edildi. Kadının acı çekerek ve defalarca travmaya uğrayarak öldüğü belirtildi.

Türkiye'nin gündemine oturan Mutlu Menekşe cinayetinde yeni gelişmeler ortaya çıktı. Genç kadının kan donduran otopsi sonucu vicdanları bir kez daha yaraladı.

Habertürk'ün haberine göre, Mutlu Menekşe, 48 yaşında hayattan koparıldı. 2 çocuk annesi kadının cansız bedeni, 30 Aralık 2022 tarihinde Manisa’nın Saruhanlı ilçesindeki bir evin bahçesine gömülmüş halde bulundu.

Mutlu Menekşe’nin birlikte yaşadığı Necati Akpınar, tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

2 EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Mutlu Menekşe’nin katil zanlısı Necati Akpınar’ın suç dosyası kabarıktı. Akpınar ilk eşini, 1984 yılında bıçaklayarak, ikinci eşini de 2003 yılında ütüyle yakarak öldürmüştü. Akpınar, bundan tam 3 yıl önce Kovid-19 tedbirleri nedeniyle cezaevinden şartlı tahliye edilmişti.

Yürütülen soruşturma kapsamında, Necati Akpınar’ın kızını tehdit ederek Mutlu Menekşe’nin cansız bedenini toprağa gömdüğü tespit edildi. Akpınar’ın kızının polise giderek babasını ihbar etmesiyle birlikte cinayetin detayları netlik kazandı.

Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi savcıları, 3 kadının katili Necati Akpınar için iddianame hazırladı. Habertürk’ün ulaştığı iddianamede; Necati Akpınar’a, “eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme” suçlaması yöneltildi.

KAN DONDURAN OTOPSİ RAPORU

İddianamede, Mutlu Menekşe’nin cansız bedenine yapılan otopsi raporu da yer aldı. Adli tıp uzmanları, Mutlu Menekşe’nin sırt ve bacak bölgesinde yanıklar, vücudunda omur kırığı, yaygın yumuşak doku travması, doku içi kanama, akciğer ve böbrek enfeksiyonu tespit etti.

2 çocuk annesi Mutlu Menekşe’nin işkenceyle öldürüldüğü, otopsi raporuyla kanıtlandı.

Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Halis Dokgöz, Mutlu Menekşe’nin adli tıp raporunu yorumladı. Dokgöz, “Adli Tıp Raporu’na baktığımızda kadının değişik zamanlarda sürekli travmaya uğradığını görüyoruz. Çeşitli renklerde ‘ekimoz’ dediğimiz doku içi kanamaları var. Vücudunda ileri derece yanıklar var, 2., 3. derece yanıklar var. Boyun omurunda kırık var, kemikte kırık var. Omurilikte kanama var, beyinde kanama var. Böbrek yetmezliği, akciğer gibi organ yetmezliklerine de neden olmuş hem kişinin uğradığı travma, ekimozlar, hem de yanıklar. Hepsi birlikte ölümü açıklıyor. Çok ciddi bir travmaya uğramış. Acı çekerek ve defalarca travmaya uğrayarak maalesef yaşamının sonuna ulaşmış” dedi.

MUTLU MENEKŞE İŞKENCEYLE ÖLDÜ

Maktül Mutlu Menekşe’nin aile avukatı Yalçın Arcak, yaptığı açıklamada dava sürecine ilişkin bilgiler verdi. İlk duruşmanın 2024 yılının aralık ayında görüleceğini belirten Arcak, “Katilin ağırlaştırılmış müebbet cezası alacağını öngörüyoruz” dedi.

Arcak, “Mutlu Menekşe cinayetine ilişkin davada önümüzdeki Aralık’ta ilk duruşma olacak. Biz bu caninin alınabilecek en yüksek cezayı alarak; ki işkence suretiyle öldürme mevcut, tasarlayarak, kasten yapılan bir eylem var. Bu sebeplerle ağırlaştırılmış müebbet cezasını alacağını öngörüyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Mutlu Menekşe ve ailesi için adalet arayışımız başladı” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN