Manisalı kadınlardan alkışlanacak hareket! Ellerindeki tişörtleri öyle bir şey yapıyorlar ki: Hem insanlara hem hayvanlara...

Manisalı kadınlardan alkışlanacak hareket! Ellerindeki tişörtleri öyle bir şey yapıyorlar ki: Hem insanlara hem hayvanlara...

İzmir'de hizmet veren bir firma isim değiştirdikten sonra elinde kalan hiç giyilmemiş 3 bin tişörtü ileri geri dönüşüm yöntemi için Manisa'ya yolladı. Manisalı kadınların elinde ileri geri dönüşüm tekniğiyle çantaya dönüşen tişörtlerden artan malzemeler ise barınaklardaki hayvanlar için yatağa dönüşüyor...

Geçen sene Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi ile Manisa Kadın Kooperatifi'nin ortaklaşa açtığı dikiş kursuna katılarak yeteneklerini konuşturan 6 kadını bünyesine dahil eden Manisa Kadın Kooperatifi kadınlardan oluşan bir üretim merkezi kurdu. İzmir'deki bir firmadan ileri geri dönüşüm işi alarak sıfır tişörtleri çantaya, kalan parçalarını da barınaktaki hayvanlara yatak olarak dönüştüren kadınlar, yaptıkları seri üretimle ev bütçesine de katkı sağlıyorlar.

KENDİLERİNİ GELİŞTİRİRKEN BİR YANDAN DA PARA KAZANIYORLAR

Geçen sene açılan dikiş kursuna gelen ve Maraş depremi sonrasında gönüllü olarak Kadın Kooperatifine katılarak depremzedelere yorgan, battaniye gibi malzemeleri diken Münevver Kanbay, “Böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum. Şu an dikim aşamamız devam ediyor. Kare ve yuvarlak olmak üzere çantalar üretiyoruz. Şu an çok iyi gidiyor. Bitirdiğimizde daha da mutlu olacağız. Evde oturmaktansa buraya gelip birkaç parça dikerek hem kendimizi geliştiriyoruz hem de aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Kadınlar olarak dikimi yapıyoruz ve parasını alacağımız için de çok mutlu olacağız” şeklinde konuştu.

tisortten-canta-yapimi-1.jpg

BUNDAN SONRA DAHA YOĞUN ÇALIŞACAKLAR

Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile Manisa Kadın Kooperatifi binasında açılan dikiş kursu usta öğreticisi Tülay Çetinkaya yaptıkları işi şöyle anlattı:

“Bir fabrikanın geri dönüşüme ihtiyacı vardı İzmir’den bizi buldular. Projelerinden bahsettiler yapabilir misiniz dediler. Ben de bunlar tek tek elde kesileceği için hiçbir firma bunu yapmaz ama biz yapabiliriz dedim. İki numune çalıştık çok beğendiler onun üzerine 3 bin tişört getirdiler koliler aracılığıyla ve çanta yapmaya başladık. Burada çalışan arkadaşlarımıza geçtiğimiz yıl Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla Kooperatifimizde kurs açtık. Kursta dikişe yetenekli olan arkadaşları seçtik ve onları geliştirdik. Bu çalışmalar sonunda da dikişle ilgili el becerileri gelişmiş olan arkadaşlardan bir üretim grubu kurduk. Çünkü bu henüz başlangıç. Bundan sonraki çalışmalarımız artık daha yoğun olacak. 23 Nisan, Anneler Günü, okulların veya kurumların masa örtüleri gibi birçok alanda dikiş yapabildiğimiz için bu çalışmalarımız da bu şekilde devam edecek. İlk çalışmamız buydu. Birazcık büyük başladık hedef buydu güzel oldu. Bundan sonra da çalışmalarımız devam edecek. Halk Eğitim Kursundan yetişen arkadaşlarımız bu yıl üretimdeler ve bütçelerine destek sağlıyorlar.

Tişörtlerin bedenlerine göre küçük olanlardan kare, daha büyük tişörtlerden de yuvarlak çantalar yapıyoruz. Kullanılmış tişörtler de vardı bunların ziyan olmaması için değerlendirmeye karar verdik. Çantalardan kalan parçaları eski tişörtlerin içine doldurarak hayvan barınağına bağışlanmak üzere küçük yataklar yaptık”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN