Ocak ayında hiç görülmemiş olay! O ağaç bu mevsimde meyve verdi: Köylünün hasat serüveni yeniden başladı

Ocak ayında hiç görülmemiş olay! O ağaç bu mevsimde meyve verdi: Köylünün hasat serüveni yeniden başladı

Manisa Alaşehir’de Ocak ayında sürpriz hasat başladı. O ağaç bu mevsimde meyve verdi, köylü gördükleri karşısında şaştı kaldı…

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ağaçları da etkiledi. Manisa Alaşehir’de bir ceviz ağacı Ocak ayında yeniden meyve verdi. Ağaçtaki meyveleri görenler ise ilk kez böyle bir şeyle karşılaştıklarını belirtti.

Alaşehir’e bağlı Hacıaliler Mahallesi’nde yaşanan olay herkesi hayrete düşürdü. Yaprakları tamamen dökülen ceviz ağacını budamaya giden çiftçiler, dallarda onlarca ceviz görünce çok şaşırdı. Cevizleri topladıktan sonra yiyen çiftçiler, bu mevsimde olgunlaşmış olmasına da ayrı şaşırdı.

manisada-ceviz-agaci-ocak-ayinda-meyve-verdi-1.jpg

İLK KEZ BÖYLE BİR DURUMLA KARŞILAŞTILAR

61 yaşındaki mahalle sakini Hayriye Peker, bahçelerindeki ceviz ağacını budamak için gittiklerinde ağacın meyve verdiği gördüklerini söyleyerek şunları aktardı:

Yaprak açtığını biliyorduk ama meyvesi olduğunu bilmiyorduk. Ağacın yapraklarının arasına baktığımızda ceviz verdiğini gördük, şaşırdık kaldık. Cevizlerden birkaç tane kırdık, baktık ki normal ceviz. O zaman budamayı bıraktık. Cevizlerin olgunlaşmasını bekledik, kabukları çatlayarak, olgunlaştılar hasat ettik. Kırıp bakıyoruz, içleri de normal ceviz meyvesinin aynısı. Bu yıl ikinci hasadı yaptık. Yaşım 61, bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Havalar sıcak gitti. Ona bağlıyoruz. Bağlarda da aynısı oldu. Her şey öyle. Evin önündeki çiçekler bile açıyor. Hiç kış yaşamadık"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN