Sakarya sağanağa teslim: Dere taştı, yüksek hızlı tren tüneli su altında kaldı

Sakarya sağanağa teslim: Dere taştı, yüksek hızlı tren tüneli su altında kaldı

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle araçlar suya gömüldü. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken Sarp Deresi taştı. Derenin taşmasıyla yüksek hızlı tren şantiyesindeki tüneli sular altında kaldı. Çorum'da da sağanağın ardından Yazır Deresini açmak için bölgeye gelen bir iş makinesi çamura saplandı.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü, araçlar sular altında kaldı. Ev ve iş yerlerini su basarken Sarp Deresi taştı. Taşan deredeki su, yüksek hızlı tren şantiyesindeki tüneli sular altında bıraktı. Vatandaşlar sel nedeniyle zor anlar yaşadı.

7213803.jpg

Vatandaşların çaresizce gösterdikleri çabalar ve zor anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, bir kişinin adeta göle dönen sokakta atının sulara kapılmasını önlemek için verdiği mücadele, istinat duvarlarından adeta şelale gibi akan sular, birikintilerde suya gömülen bazı araçlar ve yağmur sularının beraberinde getirdiği molozlar yer alıyor.

7213804.jpg

YÜKSEK HIZLI TREN ŞANTİYESİNDEKİ TÜNELİ SULAR ALTINDA

Sapanca ilçesindeki Sarp Deresi taştı. Taşan deredeki su, yüksek hızlı tren şantiyesindeki tüneli sular altında bıraktı. Şantiyedeki iş makineleriyle, suların verdiği zararı engellemek için çalışma yapıldı.

7212248.jpg

NEVŞEHİR'DE EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Yağış Nevşehir'de de etkisini gösterdi. Öğleden sonra başlayan sağanak yağışın ardından bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

cxccx.jpg

Belediye ekipleri su basan ev ve iş yerlerinde çalışma başlattı. Yollarda biriken sular da vidanjör yardımı ile çekildi.

ÇORUM: İŞ MAKİNESİ ÇAMURA SAĞLANDI

Çorum'un Boğazkale ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle su baskınları meydana geldi. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan sağanak nedeniyle ilçe merkezinden geçen Yazır Deresi'nin debisi yükseldi. Derenin debisinin yükselmesiyle birlikte dere kenarındaki bazı sokaklarda su birikintileri oluştu.

pgljjhg.jpg

Boğazkale Belediyesi'ne bağlı ekipler, taşkın tehlikesine karşı dere çevresinde çalışma başlattı. Dere yatağını açmak için çalışan bir iş makinesi çamura saplandı.

Yağış nedeniyle ilçeye bağlı Evci, Çarşıcuma ve Örenkaya köylerindeki ekili arazilerde su baskını meydana geldi. Yağışın devam ettiği ilçedeki Evci Barajı'ndan tedbir amaçlı su bırakılıyor.

Ankara'da da sabah saatlerinden bu yana etkili olan sağanak, birçok yolda su taşkınlarına ve trafikte aksamalara neden olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN