Sakarya'da bir mahallede şap karantinası: Hayvan giriş ve çıkışı yasak

Sakarya'da bir mahallede şap karantinası: Hayvan giriş ve çıkışı yasak

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde bir mahallede şap hastalığı görüldü. Mahalleye hayvan giriş ve çıkışı geçici olarak kısıtlandı.

Sakarya'nın Akyazı ilçesi Kumköprü Mahallesi'ndeki bir işletmede, şap hastalığı şüphesiyle İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri hayvanlardan numune alındı. İnceleme sonucu şap hastalığının görülmesi üzerine, mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Ekipler bölgede tedbir alırken, mahalleye hayvan giriş ve çıkışına geçici olarak izin verilmiyor.

Sakarya Besiciler ve Tavukçular Esnaf Odası Başkanı Halit Karaduman, endişe edilecek bir durumun olmadığını, ekiplerin olaya müdahale ettiğini söyledi. Mahallede karantina uygulaması başlatıldığını aktaran Karaduman, "Aşılama çalışmaları devam ediyor. Tedirgin olunacak bir durum yok. Şu anda mahalleye hayvan giriş ve çıkışı geçici olarak yasaklandı." dedi.

Karaduman, şap hastalığının, hayvanlar arasında bulaşıcı özelliğe sahip olduğuna işaret ederek, "Hayvandan insana geçmez. Şap hastalığını, insanın grip rahatsızlığı gibi düşünebiliriz. Ağızda, burunda ateşlenme olur, yaralar oluşur. Bu yaralardan dolayı hayvan yem yiyemez. Yem yemediği için zayıflamaya başlar, sürekli kilo kaybına uğrar." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN