Şehit Mustafa Cambaz belgeseli: 'Cennet vatanın fotoğrafçısı' | TVNET

Şehit Mustafa Cambaz belgeseli: 'Cennet vatanın fotoğrafçısı' | TVNET

15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen destansı dirilişin şehitlerinden, Yeni Şafak Ve TVNET fotoğrafçısı, gazeteci Mustafa Cambaz’ın hayatı özel bir belgeselle izleyiciyle buluşuyor. Oğlu Alpaslan Cambaz, yakın dostları Mehmet Şeker, Mustafa Karaalioğlu, Fikri Cumhur, Özlem Albayrak, Ali Murat Güven, Hikmet Gök ve Şaban Abak, Mustafa Cambaz'ı anlattı.

İlk nefesini soluduğu Batı Trakya’dan, son nefesini verdiği Anadolu topraklarına uzanan Mustafa Cambaz’ın hayatının tüm yönleriyle, ailesi, dostları, arkadaşları tarafından anlatıldığı belgeselde, kendini vatanına adayan bir adam olarak Mustafa Cambaz’ın, kimlik kartı olmaksızın sürdürdüğü yaşamından çarpıcı anılar da yer alıyor.

DOSTLARI MUSTAFA CAMBAZ'I ANLATTI

Fotoğraf makinesiyle atavatanın dört bucağını karış karış dolaştı. Tarihe kayıt düştü. Bir davası vardı. Çıktıkları yolda tereddütsüz birlikte yürüdüğü arkadaşları Mustafa Cambaz’ın bu mücadelesine şahitti. Oğlu Alpaslan Cambaz, yakın dostları Mehmet Şeker, Mustafa Karaalioğlu, Fikri Cumhur, Özlem Albayrak, Ali Murat Güven, Hikmet Gök, ve Şaban Abak gibi isimler onu anlattı.

16-08/03/mustafa_cambaz_2.jpg

Mustafa Cambaz, 15 Temmuz gecesi, Erdoğan’ın çağrısını duyduğu gibi sokağa fırlayıp Çengelköy’e gitmiş ve orada da şehit edilmişti. O geceye tanık olan arkadaşları İsmet Morgül, Osman Tosun, Yüksel Şahin ile oğlu Alpaslan Cambaz, cennet vatan fotoğrafçısının şehadete giden yolculuğunu anlattı.  

İlk nefesinden son nefesine Mustafa Cambaz’ın hayat hikayesi, “Cennet vatanın fotoğrafçısı: Mustafa Cambaz” belgeseliyle, yarın 22:30’da TVNET’te yayınlanacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN