Selim Yıldırım yazdı: Milat vesaire...

Selim Yıldırım yazdı: Milat vesaire...

Futbolun barındırdığı güzellikleri yaşamanın önündeki en büyük engellerden biri olan tribün terörünün tezahürü dünyanın her yerinde ‘hükmen’ mağlubiyet ile sonuçlanır.

SELİM YILDIRIM

Futbolun barındırdığı güzellikleri yaşamanın önündeki en büyük engellerden biri olan tribün terörünün tezahürü dünyanın her yerinde ‘hükmen’ mağlubiyet ile sonuçlanır. Güvenlik gerekçesi ile yarıda kalan maçlar, Türkiye’de Futbol Müsabaka Talimatı’nın 19’uncu maddesince değerlendirilir. Sadece ve sadece güvenlik probleminin söz konusu olmadığı yarıda kalmalarda 20’nci madde işletilir. Fakat TFF ‘sözde’ özerk ve kendi kuralları ile yönetilen bir yapı olmasına karşın; futbol dışı unsurların (!) Fenerbahçe-Beşiktaş maçının hemen ardından devreye girmesi ve bu devreye girişin 1 gün sonra da sürdürülmesi belli ki futbolumuzu yöneten ‘cesur’ insanları radikal bir karar almaya itmiştir.

‘Kıskanılan’ Türkiye’nin çok daha gerisindeki ülkelerde bile benzeri görülmemiş şekilde çıkan tekrar kararına uymayacağını açıklayan Beşiktaş yönetimi, belki yıllar sonra bile etkisi hissedilecek tarihi bir karar almıştır. Bazılarınca ‘politik bir karar’ olarak değerlendirilen TFF’nin ‘kaldığı yerden devam’ baskısına boyun eğmeyen yönetimini sergilediği duruş nedeniyle takdir etmek gerek.

Bu şekilde yarıda kalan bir maçın ardından Beşiktaş’ın hükmen mağlup sayılması bile ‘kaldığı yerden devam’ kararından doğrudur. TFF Beşiktaş aleyhine bir suç icat etse ve güvenlik gerekçesiyle tatil edilen mücadele için hak ettiği üzere Talimat’ın 19. maddesini işletse hiç değilse bir kesim saygı duyabilirdi belki. Ama ‘kaldığı yerden devam’ kararı ile birilerini memnun etse de şiddet eğilimli ‘futbolsever’lere, “iç sahada atış serbest ey ahali...” mesajı vermiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN