Sanem Oktar: İstanbul Sözleşmesi'ni siyasete kurban ettiler | Semra Alkan'la 40 Dakika

Semra Alkan'ın hazırlayıp sunduğu 40 Dakika'ya, Gelecek Partisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Seren Yıldız Öztürk ve DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, konuk oldu. İstanbul sözleşmesi üzerinden iktidara yüklenen Oktar, "Sözleşmiyi siyasete kurban ettiler" dedi.

Semra Alkan, haftanın iki günü alanında uzman isimleri KARAR TV'de ağırlıyor. Bu haftanın konukları, Gelecek Partisi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Politikaları Başkanı Seren Yıldız Öztürk ve DEVA Partisi Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar oldu.

"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SİYASETE KURBAN EDİLDİ"

Sanem Oktar, İstanbul Sözleşmesi'nden ayrılmasına ilişkin olarak, "Uluslararası sözleşmeye aykırı davranıldı. İstanbul Sözleşmesi siyaset uğruna kurban edildi" ifadelerini kullandı.

Sözleşmenin oy hesabıyla yok sayıldığını ifade eden Oktar şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'nın kadın haklarının arkasında durduğuna dair bir çok açıklaması var. Ama birden bire ne oldu? Ben bunun siyaseten verilmiş bir karar olduğunu görüyorum. Kadın haklarını siyasete kurban etmenin dışında bir şey değil bu. 3-5 tane oy uğruna maalesef kadınların kazanılmış hakları, böylesine keyfiyetle, bir gecede yok sayılıyor. Bunun arkasındaki temel neden bu. Bunun daha da kötüsü devlete güven duymuyoruz.

Bu uzun süredir yürürlükte olan ve kadını şiddete karşı koruyan bir yasaydı. Gece 2'de bir gece yarısı operasyonu ile feshedildi. Bu Anayasa'ya aykırıdır, yok hükmündedir. Tamamen kadın haklarının siyasete alet edilmesidir. 2.3 oy için, uzun uğraşlar vererek bir yere getirilmiş kanunun yok sayılmasıdır."

"TOPLUMUN SİNİR UÇLARINA DOKUNULDU"

Seren Yıldız Öztürk ise "Sözleşmenin, boşanmaları arttırdığı, eşcinselliğe yol açtığı söylenerek toplumun sinir uçlarına dokunuldu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kadına yönelik şiddetle ilgili hiçbir çalışması yok. Kadın şiddete uğrayınca 'failin en yüksek cezayı almasını sağlayacağız' açıklaması yapılıyor" dedi.

"İKTİDARIN SON ÇIRPINIŞLARI"

AK Parti Kongresini değerlendiren Sanem Oktar "AK Parti MKYK değişikliğini, iktidarın son çırpınışları olarak görüyorum. Demek ki ne kadar kişiye borçlu ki MKYK'daki koltuk sayısını 75'e çıkardı. İktidar bir hayaller dünyasında yaşıyor." diye konuştu.

"GENÇ SEÇMENİ NASIL YAKALAYACAKLAR?"

Eski isimlerin MKYK'ya dahil olduğunu belirten Seren Yıldız Öztürk, "Eski isimlerin listeye girdiğini gördüm. Bence daha genç ve enerjisi yüksek isimlerin orada olmasını isterdim. Daha öncekilerden daha farklı olacağını düşünmüyorum. 5 milyon yeni seçmenin oy kullanacağını biliyoruz. Bunları nasıl yakalayacaklar bunu bilmiyorum." sözlerine yer verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN