Siirt’te tencere tavalı inşaat protestosu

Siirt’te tencere tavalı inşaat protestosu

Siirt’te bir grup vatandaş, inşasına başlanan binanın konutlarının önünü kapatacağını ileri sürerek, kazı için gelen iş makinesinin çalışmasını engelledi

Vatandaşlar, inşaatı ateş yakıp, tencere ve tava çalarak, protesto etti.Siirt merkez Yeni Mahalle Medine Caddesi üzerindeki arsada inşasına başlanan binanın konutlarının önünü kapatacağını söyleyen bir grup vatandaş, protesto gösterisi yaptı. Çoğunluğu kadınlardan oluşan grup, inşaat alanında toplanarak, kazı çalışması için gelen kepçeye engel oldu. Vatandaşlar daha sonra, inşaatı yapan müteahhidi protesto etmek için ateş yaktı, tencere ve tava çalarak seslerini duyurmaya çalıştı.Olay yerinde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, tepkili olan vatandaşları teskin etmeye çalıştı. Bir mahalle sakini, konutlarını satın aldıkları müteahhidin, kendilerine söz konusu alanın yeşil alan ve oyun parkı olarak bırakılacağını dile getirerek, evlerinin önünün kapatılacak olmasının kabul edilir olmadığını söyledi.Grup, bir süre sonra eylemlerini sonlandırdı.

SİİRT/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN