Silopi'de mayınlı saldırı: 4 polis şehit

Silopi'de mayınlı saldırı:
4 polis şehit

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu, 3 kişinin öldüğü Başak Mahallesi'ndeki olayların ardından bugün mahalleye giden polis zırhlı aracına, PKK'lılar yola tuzaklanan mayınla saldırı düzenledi. Saldırıdı araçta bulunan 4 özel harekat polisi şehit olurken biri de yaralandı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde geçen Cuma günü PKK'nın gençlik yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için gittiği Başak ve Barbaros Mahallesi'nde, polislere ateş açılmasıyla çıkan olaylarda polis memuru Muhammet Onur Demir şehit olurken, Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa ölmüştü.

Olayların ardından bu sabah saatlerinde Başak Mahallesi'ne giden polis ekibine PKK'lılarca bombalı tuzak kuruldu. Polis zırhlı aracının geçişi sırasında yola tuzaklanan mayın infilak ettirildi. Patlamada araçta bulunan 4 özel harekatçı polis memuru ağır yaralandı. Yaralı polis memurları kaldırıldıkları Silopi Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye karşın şehit oldu.

Şehit olan özel harekatçıların 29 yaşındaki Resul Kayaoğlu, 24 yaşındaki M.Yayha Mertcan, 22 yaşındaki Savaş Akyol ile aynı yaştaki Şahin Polat Aydın olduğu öğrenildi.

Saldırı sırasında bir özel harekat polisi de ağır yaralındı.

Saldırının ardından polis ekipleri teröristlerin yakalanması için mahallede geniş çaplı operasyon başlattı. Mahalleden yer yer silah sesleri geldiği duyuldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN