Şırnak'ta helikoptere roketatar: 1 şehit 7 yaralı

Şırnak'ta helikoptere 
roketatar: 1 şehit 7 yaralı

PKK, izne giden ve terhis olan sivil askerleri taşıyan helikoptere saldırdı. 1 askerin şehit olduğu saldırı, 1993 yılında izinden dönen 33 sivil askerin PKK tarafından Bingöl'de katledilmesini hatırlattı. Katliamdan sonra o dönem teröre son vermek için başlatılan çabalar sonuçsuz kalmış ve çatışmalar daha da şiddetlenmişti.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde sikorsky helikoptere PKK'lı teröristler roketar ve Doçka uçaksavar silahıyla ateş açtı. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 1'i ağır 7 asker de yaralandı.

Beytüşşebap İlçesi'nde terhis olan ve izne giden askerleri Şırnak'a getirmek için havalanmakta olan Sikorsky helikoptere, PKK'lılar tarafından roketatar ve Doçka uçaksavarla ateş açıldı.

Saldırının ardından Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların bulunduğu alanları bombalayıp, yoğun ateş altına alındı. Bölgede PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

Şehit askerin tezkeresini alıp memleketine gitmek için helikoptere binen Doğan Acar olduğu belirtildi.

Genelkurmay'dan açıklama: 

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

10 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.05 sularında 8’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emrinde görevli olup, terhis olan ve izne giden Erbaş/Erlerin, Şırnak / Beytüşşebap’tan Şırnak / Merkeze helikopter ile nakli esnasında, Beytüşşebap yakınlarında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açılmış ve açılan ateş sonucu helikopterde bulunan Kahraman bir Jandarma Erimiz ağır yaralanmıştır. Olayı müteakip aynı helikopter ile Şırnak Asker Hastanesine tahliye edilen Kahraman Erimiz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.45 sularında şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

ŞIRNAK/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN