Şırnak'taki operasyonlarda 62 terörist öldürüldü, bir asker şehit oldu

Şırnak'taki operasyonlarda 62 terörist öldürüldü, bir asker şehit oldu

Sokağa çıkma yasağının ilan edildiği Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonlarda 62 terörist öldürüldü. Binlerce özel eğitimli asker ve polisler katıldığı temizlik operasyonunda bir uzman çavuş şehit düştü.

Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde üç gündür bölücü terör örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 62'ye ulaştı.

Şiddetli çatışmaların yaşandığı Cizre'den de acı haber geldi. PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda bir uzman çavuş şehit oldu.

Şırnak'ta 3 günde 62 terörist öldürüldü

Cizre'deki "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" ile Silopi'deki "Şehit Polis Muhammet Onur" operasyonları kapsamında güvenlik güçlerinin, bölücü terör örgütü üyeleriyle sıcak teması sürüyor. Operasyonların başladığı üç günden bu yana etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 62'ye ulaştı.

İki ilçede de operasyonlar devam ediyor.

Bir terörist daha öldürüldü

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 55'e yükseldi. 

19 güvenlik görevlisi yaralandı

Cizre'de 49, Silopi'de 6 olmak üzere operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 55'e yükseldi. Operasyonlarda 19 güvenlik görevlisi yaralandı. Güvenlik güçleri 3 teröristi sağ ele geçirdi.

Okulu ateşe verdiler

Cizre'de güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışmalar sürerken bölücü terör örgütü üyeleri, Nur Mahallesi'ndeki Menderes İlk ve Ortaokulu'nun 1. ve 2. katlarını ateşe verdi. Yangının insansız hava aracından tespit edilmesi üzerine itfaiye ekipleri okulun bulunduğu alana sevk edildi. 

Teröristlerin itfaiye araçlarına ateş açması sonucu araçlar geri çekildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN