Soğuk terleme ve bulantı kriz habercisi

Soğuk terleme ve bulantı kriz habercisi

Göğüste şiddetli ağrı, sıkışma, üst gövdede rahatsızlık, nefes darlığı, ani aşırı halsizlik, yorgunluğun yanı sıra soğuk terleme ve mide bulantısının da kalp krizi habercisi olduğu belirtildi.

Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Ali Cemal Sağ, kalp krizinin genelde ani olarak gelen bir hastalık olarak bilindiğini ancak kriz geçirmeden önce genel ve belli bazı belirtileri olduğunu söyledi. Göğüste şiddetli ağrı, sıkışma, üst gövdede rahatsızlık, nefes darlığı, soğuk terleme, mide bulantısı, ani aşırı halsizlik, yorgunluk gibi belirtilerin kalp krizine işaret edebileceğini kaydeden Sağ  “Bu tip şikayetleri olan kişiler, belirtileri dikkate alarak vakit kaybetmeden bir uzmana başvurmalı” dedi.

YAĞLI YEMEK YEMEYİN

Kalp sağlığı için dengeli ve doğru beslenmenin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Sağ, şu önerilerde bulundu: “Beslenmesine dikkat eden ve yağlı yiyeceklerden uzak duran kişilerde kalp krizi riski azalır. Sigara kesinlikle bırakılmalı. Stresten uzak bir yaşam sürülmeli. Fazla kilolar kalp krizi riskini arttıran en önemli nedenlerden biri olduğu için ideal kilo korunmalı. Hareketsiz yaşam tüm hastalıklarda olduğu gibi kalp hastalıklarının oluşmasında da çok önemli bir faktör. Bu nedenle düzenli olarak egzersiz yapılmalı. Kalp ve damar sağlığı için kolesterol ve hipertansiyon kontrol altında tutulmalı. Şeker hastalığı da kontrol altında tutulmazsa kalp krizi ve ölüme yol açan ciddi kalp hasarlarına neden olabilir.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN