Somali’de başlık parası ucuzladı!

Somali’de başlık parası ucuzladı!

Somali’de pahalı düğün dönemi bitti. Artık otellerde düğün yapılmayacak, en fazla 3 keçi kesilecek, başlık parası ise 150 dolar olacak.

Doğu Afrika ülkesi Somali’deki Beled Hawa kasabası, 150 çocuk evlilik dışı doğunca ilginç bir karara imza attı. Gençlerin evlenmelerini cesaretlendirmek isteyen yetkililer, pahalı düğünleri yasakladı.

BBC’nin haberine göre, bu kasabada artık otellerde düğün yapılamayacak, düğünlerde en fazla 3 keçi kesilebilecek, başlık parası olarak en fazla 150 dolar, ev eşyalarınaysa en fazla 600 dolar ödenebilecek. “İslami öğretilere göre evlenmek ucuz olmalı” diyen kasaba yetkililerinden Mohamud Hayd Osman, “Genç kadınlar, düğünde takılan mücevherlere ve ev eşyalarına bir servet ödenmediği takdirde evlenmeyi reddediyorlardı. Genç bir kadın seçtiği genç bir erkekle evlenmesi için desteklenmeli, böylece topluluk büyümeli” diye konuştu. Normalde bir ailenin oğullarını evlendirirken 5 bin dolar harcadığı kasabada alınan kararın bir diğer amacı ise evlenme masrafını yüksek bulanların göç etmesini engellemek.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN