Son bir haftada FETÖ’ye ağır darbe: 2 bin 331 gözaltı

Son bir haftada FETÖ’ye ağır darbe: 2 bin 331 gözaltı

Jandarma ve polis son bir haftada düzenlediği operasyonlarda terör örgütlerine ağır darbe vurdu. FETÖ’den 2 bin 331 şüpheli gözaltına alınırken PKK üyesi 38 terörist estkisiz hale getirildi, 27’si de yakalandı.

İçişleri Bakanlığı son bir haftada düzenlenen operasyonların bilançosunu açıkladı. Buna göre, jandarma ve polis özel harekat, jandarma komando birlikleri ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hava ve kara unsurları tarafından terör örgütü PKK’ya yönelik 579 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla 238 kişi gözaltına alındı. Sol terör örgütleriyle irtibatlı olduğu değerlendirilen 26 zanlı da güvenlik güçlerinin operasyonlarında yakalandı. Yurt genelindeki son bir haftadaki operasyonlarda 38 terörist etkisiz hale getirildi, 11 terörist teslim oldu, 16 örgüt üyesi yakalandı.

Operasyonlar kapsamında yeni nesil lazer güdümlü SA-18 füzesi ile 42’si ağır ve uzun namlulu olmak üzere 52 silah, patlayıcı yapımında kullanılan 5 ton malzeme, 114 el bombası ile 9K111 Fagot model anti-tank füzeatara ait olduğu değerlendirilen ikişer tetik ve dürbün mekanizması ele geçirildi. Güvenlik güçleri, 21 el yapımı patlayıcı ile teröristlerce kullanılan 34 sığınağı imha etti. FETÖ ile mücadele kapsamında da örgütle irtibatlı oldukları öne sürülen 2 bin 331 kişi gözaltına alındı. Öte yandan gerçekleştirilen operasyonlarda ise terör örgütü IŞİD ile bağlantılı oldukları değerlendiren 43 zanlı yakalandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN