Son dakika! ABD Konsolosluğu çalışanın eşi ve oğlu sorguda

Son dakika! ABD Konsolosluğu çalışanın eşi ve oğlu sorguda

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'dan sonra hakkında gözaltı kararı çıkarılan konsolosluk çalışanın eşi ve oğlu sorguya alındı.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'dan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın'nien dün sabah yeni bir gözaltı kararı çıkarttığı ileri sürülmüştü. İddiaya göre, Amerikan Konsolosluğu'nda Emniyetle ilişkileri yürüten bir isim için Başsavcılık tarafından verilen tutuklama kararı tebliğ edildi. Şüphelinin konsolosluktan çıkmadığı öğrenildi. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, "Bizim bilgimiz dahilinde olan 2. bir tutuklama ya da gözaltı kararı bulunmuyor" dedi.

Bu gelişmelerin ardından söz konusu şüphelinin İstanbul Emniyet'inde eşi ve oğlunun sorguya alındığı iddia edildi. 

Öte yandan topuz'un tutuklanmasından sonra skandal vize kararından sonra ABD Büyükelçisi John Bass'ın görüşme talebini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül geri çevirdi. 

Son dakika... Ayrıntılar hazırlanıyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN