Son dakika! ABD resmen açıkladı: Türkiye muaf

Son dakika! ABD resmen açıkladı: Türkiye muaf

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, İran'a yaptırımları resmen duyurdu. Buna göre, Türkiye muaf olan 8 ülke arasında. İran'da 50 banka ve 700 İran vatandaşı yaptırım listesine alındı.

ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yaptırımların içeriğini açıkladı. ABD, İran'a karşı olan yaptırımların tümünü tekrar yürürlüğe koydu. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "İranlı yetkililer teröre olan desteği durdurmalı" dedi.  

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptırımların İramn'ın uluslararası ekonomik faaliyetlerini hızla azaltacağını söyledi. Pomepo ayrıca halihazırda 20'den fazla ülkenin İran'la petrol ticaretini kestiğini ya da azalttığını, İran'ın bölgede istikrarsız bir güç olduğunu belirtti.

TARİHİN EN KAPSAMLI YAPTIRIMLARI

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, tarihin en kapsamlı yaptırımlarının İran'ın uluslararası ekonomik faaliyetlerini hızla azaltacağını söyledi. Pompeo ayrıca halihazırda 20'den fazla ülkenin İran'la petrol ticaretini kestiğini ya da azalttığını, İran'ın bölgede istikrarsızlaştırıcı bir güç olduğunu ve tarihin en kapsamlı yaptırımları olduğunu belirtti.

İran Gemicilik ve Enerji Sektörü'ndeki 200'den fazla kişi ve geminin yaptırım listesinde olduğu açıklandı.

50 İran bankası ile 700'den fazla İranlı yaptırım listesine alındı.

İran havayolları ve 65'ten fazla uçak yaptırım listesine alındı.

SWIFT DUYURDU

Belçika merkezli SWIFT, bazı İran bankalarının mesajlaşma sistemine erişimini askıya aldıklarını açıkladı.

TÜRKİYE İRAN YAPTIRIMLARINDAN MUAF

İran yaptırımlarından Çin, Hindistan, Güney Kore, Türkiye, Tayvan, Japonya, Yunanistan muaf tutuldu.

BOLTON: DAHA ÇOK YAPTIRIM UYGULAYACAĞIZ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD'nin İran'a uygulamaya başladığı yaptırımlara ek olarak daha fazla yaptırımın da yolda olduğunu duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN