Son dakika! Başbakan Yıldırım: Yarın kara unsurlarımız...

Son dakika! Başbakan Yıldırım: Yarın kara unsurlarımız...

Başbakan Binali Yıldırım'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi sona erdi. Çankaya Köşkü'nde saat 21.00'de başlayan görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Ana gündemi, Zeytin Dalı operasyonu olan görüşme sonrası Yıldırım ve Bahçeli ortak basın açıklaması yaptı. Başbakan Binali Yıldırım "Bu harekat Türkiye’nin meşruiyetini uluslararası hukuktan, BM kararlarından aldığı harekattır. Gelişmelere göre yarın kara unsurlarımız faaliyetlerini icra edecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Afrin operasyonu sahada fiilen başladı" açıklamasının ardından Çankaya Köşkü'nde önemli bir görüşme gerçekleşti. Başbakan Yıldırım MHP lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşmenin ana gündem maddesi Zeytin Dalı Operasyonu oldu...

HEDEF TERÖR FAALİYETLERİNİ ORTADAN KALDIRMAK

Başbakan Binali Yıldırım, Afrin’deki Zeytin Dalı Herekatı’na ilişkin, "Kapsamlı harekat başlamıştır. Harekatın ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşiyle alanı yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir. Bu operasyonda Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçiğin yanı sıra Özgür Suriye Ordusu’ndan da katılanlar vardır. Türkiye’nin hedefi asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Yapılan iş, güney sınırımızda Suriye’nin Kuzey Batısından, Afrin’den son üç yıl içerisinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıplar, ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik ataklar, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmaktır" dedi.

HAREKAT MEŞRU

Yıldırım, "Bu harekat Türkiye’nin meşruiyetini uluslararası hukuktan, BM kararlarından aldığı harekattır. Harekat, ’Zeytin Dalı Harekatı’dır. Barış, huzur, esenlik getirmeyi hedefleyen bir harekattır. Bu önemli faaliyetin ne olduğunun, ne olmadığının, bu konuda yapılan çalışmaları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye anlatma imkanımız oldu" dedi.

BAHÇELİ: ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN

MHP Genel Başkanı Bahçeli ise şöyle konuştu: 

"Biz de milletimizle bunu paylaşmak istiyoruz. Çok önemli istikrarlı bir karar süreciyle, bir yönüyle diplomasi, bir yönüyle Silahlı Kuvvetler, bir yönüyle de kamuoyunun oluşturulması konusunda iyi planlanmış bir operasyon olduğu dikkati çekmektedir. Milletimiz bunu anlayacaktır, başta siyasi iktidar olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerimize önemli desteğini hiçbir zaman vermemezlik yapmayacaktır. Ben inanıyorum ki mevcut siyasi partilerimiz, bütün sivil toplum kuruluşları... Bu önemli Zeytin Dalı Operasyonu'nun sonuçları milletimize ve Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesi noktasındaki çabalara karşı da bir yol gösterici, aydınlatıcı olacaktır. Başarılar diliyor, Allah yardımcınız olsun diyorum."

GENELKURMAY'A GİTTİ

Başbakan Binali Yıldırım görüşmenin ardından Genelkurmay karargahına gitti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN