Son dakika: Bayrampaşa saldırganlarının kimlikleri belli oldu

Son dakika: Bayrampaşa saldırganlarının kimlikleri belli oldu

Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldıran ve gerçekleştirilen operasyonla ölü olarak ele geçirilen kadın teröristlerin kimlik bilgileri belli oldu.

Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne yönelik silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirdikten sonra girdikleri binada etkisiz hale getirilen iki saldırganın terör örgütü DHKP/C üyesi Çiğdem Yakşi ile Berna Yılmaz olduğu belirlendi. Berna Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Roman buluşmasında "Parasız eğitim" pankartı açmış ve tutuklanmıştı.
 

16-03/03/aaa2-1457008859.jpgBerna Yılmaz 

Cezaevinden çıkarken görüntülenmişti:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın katılımıyla gerçekleştirilen Roman Buluşması’nda “parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazan pankart açtıktan sonra gözaltına alınan ardından ‘örgüt üyeliği’ gerekçesiyle 19 ay tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen Berna Yılmaz, DHKP-C soruşturması kapsamında tekrar tutuklanmıştı. 
 
16-03/03/fft99_mf1026191-1457008908.Jpeg
 
Bayrampaşa'da bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne silahlı ve el bombalı saldırıda bulunan 2 kişi, saklandıkları apartmanda düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen kadınlardan birinin üzerinde bobma düzeneği çıktı. Vatan Mahallesi'ndeki yerleşkenin C kapısı önünde, çevik kuvvet otobüsünün geçişi sırasında, iki kadın saldırgan tarafından el bombası atıldı ve silahla ateş açıldı.
 
16-03/03/63e443afadb63ec8527c6afb4267284d.jpg
Çiğdem Yakşi
 
 Atılan el bombası patlamazken, burada görevli polisler, saldırganlara karşılık verdi. Saldırıda bir polis memuru kolundan yaralandı.Kısa süreli çatışmanın ardından, birinin yaralandığı belirtilen saldırganlar, araçla olay yerinden kaçtı.Bunun üzerine, bölgeye polis helikopterinin yanı sıra, çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yapılan takip sonucu, saldırganların Gazi Sokak'taki bir apartmana saklandığı tespit edildi.Apartmana Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi. Emniyet kaynakları, operasyon sonucu 2 kadın saldırganın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.
 

Çiğdem Yakşi gecekondudaki canlı bombaydı

İstanbul Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı düzenleyen ve yapılan operasyonla öldürülen teröristlerden biri olan Çiğdem Yakşi'nin, 2015 yılında Armutlu'da gerçekleştirilen terör operasyonunda hayatını kaybeden Dilek Doğan'ın gecekondusunda yakalandığı ortaya çıktı.

İstanbul Bayrampaşa'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne saldırı düzenleyen ve yapılan operasyonla öldürülen teröristlerden Çiğdem Yakşi'nin geçtiğimiz yıl DHKP-C terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yakalandığı öğrenildi.
Sarıyer'de bir gecekonduda yakalanan ve canlı bomba şüphesi taşıyan Yakşi, daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Gecekondudaki operasyon sırasında Dilek Doğan hayatını kaybetmişti.

Dilek Doğan, Küçük Armutlu'da düzenlenen terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyon sırasında çıkan arbedede polis kurşunuyla ağır yaralanmıştı. Bir süre Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavisi süren Doğan yaşamını yitirmişti.

İşte saldırı anı:

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN