Son dakika! Brunson davasına bakan savcı, istinafa başvurdu

Son dakika! Brunson davasına bakan savcı, istinafa başvurdu

Türkiye'de terör örgütleri adına casusluk yaptığı iddiasıyla yargılanan ABD'li papaz Andrew Brunson'ın davasına bakan savcı, mahkemenin kararının bozulması talebiyle istinafa başvurdu.

Terör örgütlerine yardım ve casusluk suçlamalarıyla 35 yıl hapis talebiyle yargılanması ve sonrasındaki tutukluluğu ABD ile Türkiye arasında siyasi krize neden olan Brunson'a 12 Ekim'deki duruşmada üç yıl bir ay 15 gün hapis cezası verilmiş, ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı da kaldırılmıştı. Pastör aynı gün ülkesine dönmüştü. 

Brunson'ın avukatı, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'ne (istinaf mahkemesi) başvurarak karar itiraz etti. Dava dilekçesinde verilen hapis cezasının ‘usul ve yasaya aykırı olduğu' iddiasında bulunuldu. Müvekkilinin beraat etmesini istediklerini belirten avukat İsmail Cem Halavurt, "Mahkeme henüz gerekçeli kararı yazmadı. Tarafımıza henüz gerekçeli karar ulaşmadı. Karardan sonra 7 gün içinde istinaf hakkımız vardı. Bu hakkımızı kullandık. Gerekçeli istinaf için de ek süre talep ettik" dedi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bakan savcı ise cezayı az bularak kararı istinafta temyize götürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN