Son dakika! Fenerbahçe 4 - 2 Kasımpaşa | MAÇ SONUCU

Son dakika! Fenerbahçe 4 - 2 Kasımpaşa | MAÇ SONUCU

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa'yı Brezilyalı yıldızı Giuliano'nun 2 gol attığı maçta 4-2 yendi.

FENERBAHÇE 4 - 2 KASIMPAŞA

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe evinde Kasımpaşa'yı 4-2 yendi. Son 3 maçını kazanan Fenerbahçe, bu sonucun ardından 26 puana yükselerek zirve takibini sürdürdü. Son 4 haftanın formda takımı Kasımpaşa ise 18 puanda kaldı. 

Mücadelenin 23. dakikasında Aatif Chahechouhe'nun sağ ayağıyla yerden çok sert vurduğu top, yan kale direğine çarparak taca çıktı.

26. dakikada Fenerbahçe, Roman Neustadter'in golüyle maçta 1-0 öne geçti: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu kullanan İsmail Köybaşı'nın ortasında Alper Potuk ön direkte topu kafayla arka direğe aşırttı. Neustadter, uygun durumda kafa vuruşunu yaptı, kaleci Ramazan Köse'nin müdahalasine rağmen top ağlarla buluştu.

45+1'de Kasımpaşa, Bernard Mensah'ın attığı golle skoru eşitledi: Ceza yayı hemen gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Bernard Mensah geçti. Mensah'ın sağ ayağıyla vuruşunda barajdaki Josef De Souza'dan seken top kaleci Volkan Demirel'i yanılttı ve ağlarla buluştu. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

49. dakikada Fenerbahçe, Giuliano'nun golüyle bir kez daha öne geçti: Şener Özbayraklı'nın sağ kanattan ortasında ceza alanı içinde Nabil Dirar ile verkaça giren Giuliano sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve topu kaleci Ramazan Köse'nin sağından ağlara gönderdi: 2-1.

62'de bir kez daha sahneye çıkan Sambacı, durumu 3-1 yaptı: Sağ kanattan çabuk kullanılan taç atışı sonrasında Şener Özbayraklı ceza alanı içine ortasını yaptı. Giuliano, altıpas önünde uygun durumda sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturdu ve ligdeki 7. golünün kaydetti.

81. dakikada oyuna sonradan giren Fransız yıldız Valbuena farkı 3'e çıkardı: 4-1. Bu golden 1 dakika sonra Murillo skoru 4-2 yapan isim oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Maçın yıldızı olan Giuliano, bu sezon Süper Lig'deki 13. maçında 7. golünü attı ve son 4 maçta 5 gole katkı yaptı.

17-12/03/8415958.jpg

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR | CANLI ANLATIM

90' + 2' Aykut Kocaman, Giuliano'yu da alkışlatıyor. Brezilyalı oyuncu yerini Oğuz Kağan Güçtekin'e bıraktı.
 
90' + 1' Bu arada karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave edildi.
 
90' Fenerbahçe yine çok iyi geldi. Sağdan Isla'nın ortasında göğsüyle topu kontrol eden Valbuena röveşata denedi ancak Omerou son anda araya girerek onun istediği vuruşu yapmasına engel oldu.
 
89' Valbuena Kadıköy'de forma giydiği altıncı Süper Lig maçında beşinci gol katkısını yaptı (iki gol ve üç asist).
 
87' Kasımpaşa her iki kanattan üst üste yapılan ortalarla üçüncü golü arıyor. Fenerbahçe bu bölümde savunmaya çekildi.
 
86' Fenerbahçe dördüncü golden sonra kontrolü rakibine kaptırmış görünüyor.
 
85' Fenerbahçe'de günün yıldızlarından Şener Özbayraklı alkışlar arasında yerini Isla'ya bıraktı.
 
84' Ülker Stadyumu'nda 33 binin üzerinde biletli seyirci bu mücadeleyi tribünlerden takip ediyor.
82' GOL! Mensah'ın ceza alanına taşıdığı topu penaltı noktası üzerinde İsmail ıskaladı. Arka tarafta topu önünde bulan Murillo, Volkan'ın üzerinden aşırtma bir vuruşla ağları sarstı: 4-2
 
81' GOL! Sağ kanattan ceza alanına sokulan Dirar, son çizgiye indi ve pasını geriye doğru çıkardı. Valbuena penaltı noktasının gerisinden gelişine düzgün vurdu, top sol köşeden ağlara gitti: 4-1
 
80' Maçta son 10 dakikaya Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğüyle giriliyor.
 
78' BİR KAFA! Kasımpaşa'nın rakip yarı alanın ortalarından kullandığı serbest vuruşta Mensah arka direkte kafayı vurdu, top yandan auta çıktı.
 
76' ALPER ATAMADI! Dirar'ın sağ kanatta taşıdığı topu ceza alanı ön çizgisinde alan Alper Potuk, boş durumda dönerek vuruşunu yaptı. Yerden giden topu köşede Ramazan kontrol etti.
 
74' Şener sağ kanatta gönderilen uzun topa hareketlendi, son çizgiden ortasını da yaptı ancak yardımcı hakem topun oyun alanını terk ettiğini belirtti.
 
72' Kasımpaşa'da Veysel Sarı yerini Neumayr'a bıraktı.
 
71' Maçta son 20 dakikaya iki farklı üstün giren Fenerbahçe, son yılların en baskılı oyunuyla rakibini adeta bunalttı.
 
70' MÜTHİŞ POZİSYON! Ceza alanı içinde nefis hareketlerle rakiplerinden sıyrılan Giuliano son çizgiden kaleye paralel sert bir top çıkardı. Ramazan'ı elinden seken topa gerilerden gelen Valbuena  sert vurdu, top direğin üzerinden auta gitti.
 
68' Sol kanattan kullanılan taç atışı sonrası Mehmet Topal ceza alanından ortasını yaptı, top doğrudan auta çıktı.
 
66' Kasımpaşa'da Eduok yerini Etoundi'ye bıraktı.
 
65' SERT VURDU! Josef ceza alanı ön çizgisinden düşerken pasını verdi. Alper çaprazdan çok sert vurdu, kaleci Ramazan topu güçlükle çıkardı.
 
63' Giuliano son dört maçtaki gol sayısını dörde çıkardı.
 
62' GOOOLLL!! Fenerbahçe, Giuliano'nun golüyle 3-1 öne geçiyor. Sağ kanattan çabuk kullanılan taç atışı sonrasında Şener Özbayraklı ceza alanı içine ortasını yapıyor. Giuliano, altıpas önünde uygun durumda sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yaparak topu filelerle buluşturuyor ve ligdeki 7. golünün kaydediyor.
 
60' Maçta son yarım saate Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle giriliyor. Tempo bir nebze düştü.
 
58' Oyunda sertlik oldukça arttı. Üst üste çalan faul düdükleri nedeniyle oyun sık sık kesiliyor.
 
57' İsmail sol kanattan nefis hareketlerle ceza alanına girdi. Onun ortasında Kasımpaşa savunmasından seken top kaleci Ramazan'da kaldı.
 
54' Fenerbahçe'de Martin Skrtel, Trezeguet'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.
 
52' NET FIRSAT! Sol taç çizgisi önünde topu alan Aatıf, ceza alanına çok iyi sokuldu ve pasını arkaya çıkardı. Gerilerden gelen Şener sağ çaprazdan çok sert vurdu, Ramazan'ın güçlükle çıkardığı top Dirar'dan auta çıktı.
 
51' Uzun bir aradan sonra Ülker Stadyumu'nu büyük oranda dolduran Fenerbahçeli taraftarlar golle birlikte büyük coşku yaşamaya başladı.

50' Giuliano, Fenerbahçe formasıyla ligde son dört maçta dört gole katkıda bulundu (üçgol, bir asist).

49' GOL! Fenerbahçe sağ kanattan etkili geldi. Şener'in ortasıda Giuliano'nun indirdiği topu Dirar tekrar Brezilyalı oyuncuya çıkardı. Giuliano'nun kale alanı içinden yaptığı vuruşta top süzüle süzüle köşeden ağlara gitti: 2-1

47' Josef rakip yarı alanın ortalarında Mensah'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Fenerbahçe için duran top şansı...

46' Kadıköy'de ikinci yarı başladı!

İlk yarı sona erdi...

45' GOOOLLL!! Kasımpaşa, Bernard Mensah'ın attığı golle skorda eşitliği sağlıyor. Ceza yayı hemen gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Bernard Mensah geçiyor. Bernard Mensah'ın sağ ayağıyla vuruşunda barajda bulunan Josef De Souza'dan seken top kaleci Volkan Demirel'i yanıltıyor ve ağlarla buluşuyor.
 
43' İlk yarının son anlarında tempo oldukça düştü.
 
42' Bu kez Kasımpaşa'da Mensah topsuz alanda kendini yere bıraktı. Oyun bir kez daha duraklıyor.
 
41' Skrtel kendi ceza alanının hemen önünde yerde kaldı. Oyun onun tedavisi için duraklıyor.
 
17-12/03/8416078.jpg
 
40' Alper'le sağ taç çizgisi önünde nefis paslaşan Dirar, son çizgiye indi ve kale alanına doğru sert bir top çıkardı. Savunma ön direkte son anda topu karşıladı.
 
39' VOLKAN ÇIKARDI! Kasımpaşa maçı başından bu yana ilk kez bu kadar etkili geldi. Veigneau'nun soldan taşıdığı topa ceza alanı içinde Mensah çok sert vurdu, Volkan üzerine sert gelen topu yumruklarıyla uzaklaştırdı.
 
37' Kasımpaşa atağında Pavelka'nın ceza alanı dışından şutu etkili olmadı.
 
36' Kasımpaşa şu ana dek Fenerbahçe kalesine isabetli şut atamadı.
 
35' DIŞARIDA! Alper'den pası alan Josef, kaleyi cepheden gören bir noktadan sert vurdu. Top üstten auta gitti.
 
33' Topla oynama oralarında Fenerbahçe'nin %72'ye %28'lik üstünlüğü bulunuyor.
 
31' Maçın üçte birlik dilimi Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle geçildi. Sarı-lacivertliler, taraftarının da desteğiyle ikinci golü arıyor.
 
17-12/03/8416089.jpg
 
30' YİNE DOKUNAMADI! Fenerbahçe bir kez daha boş kaleye topu yollayamadı. Bu kez Dirar ceza alanı içinde son çizgiye indi, sağdan içeri çevirdiği topa arka direkte Giuliano kayarak dokunmak istedi ancak onu geçen top ceza alanını terk etti.
 
29' Fenerbahçe gole rağmen baskıdan vazgeçmiyor. Maç adeta tek kale oynanıyor.
 
28' Sol kanattan yapılan ortada savunmadan seken topa Şener ceza alanı ön çizgisinden gelişine vurdu, top farklı şekilde üstten auta gitti.
 
27' Fenerbahçe'nin stoperi Roman Neustadter, bu sezon resmi maçlardaki dördüncü golünü kaydetti.
 
26' GOL! MÜTHİŞ ORGANİZASYON! İsmail'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Alper ön direkte topu kafayla arkaya aşırdı. Arka tarafta boş kalan Neustadter sert bir kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-0
 
17-12/03/8415957.jpg
 
25' Fenerbahçe ataklarını özellikle sağ kanattan geliştiriyor. Şener bir kez daha bindirdi, rakibinden iyi sıyrıldı ancak ceza alanına sokulmak isterken savunma topu kornere yolladı.
 
23' DİREKTEN DIŞARI! Aatıf topu müthiş getirdi. Ceza alanı içinde Veysel'den seken topu da bir anda önünde buldu ve hafif sağ çaprazdan çok sert vurdu, yan direğe çarpan top oyun alanını terk etti.
 
18' Fenerbahçe yine rakip yarı alanda ayağa paslarla Kasımpaşa kalesine gitmeye çalışıyor.
 
17' Faul düdüklerinin sayısı bu anlarda bir hayli arttı. Oyun sık sık duraklıyor.
 
15' DOKUNAMADI! Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Giuliano'nun derinlemesine pasıyla Dirar sağdan ceza alanına sokuldu ve son çizgiye inmeden pasını çıkardı, gerilerden gelen Alper kale önünde topa dokunmayı başaramadı.
 
13' Şener Özbayraklı bir kez daha sağ kanattan son çizgiye indi ve ön direğe doğru tehlikeli bir top kesti. Savunma ikinci hamlede tehlikeyi önledi.
 
11' BİR ŞUT! Sol çaprazda topla buluşan Mensah, uzak mesafeden sert vurdu. Top direğin yanından auta çıktı.
 
10' Karşılaşmada ilk 10 dakika golsüz eşitlikle geçiliyor. Henüz net bir pozisyon yok ancak Fenerbahçe'nin baskılı oyunu var...
 
8' Fenerbahçe'nin İsmail'le sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta içeriye kesilen topu savunma kafayla karşıladı.
 
7' Kasımpaşa savunma arkasına atılan uzun toplarla tehlike yaratmak istiyor ancak Fenerbahçe'nin stoperleri oldukça dikkatli...
 
6' Ramazan Köse'nin degajı sonrasında Samuel Eduok sağ kanatta ofsayt pozisyonunda kalıyor.
 
2' Nabil Dirar'ın sağ kanattan ortasında top kaleci Ramazan Köse'de kalıyor.
 
1' Hakem Ümit Öztürk'ün düdüğüyle karşılaşma Kasımpaşa'nın vuruşuyla başlıyor.
 
17-12/03/8415962.jpg

KADROLAR

FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Skrtel, Neustadter, İsmail, Dirar, Aatif, Josef, Mehmet Topal, Giuliano, Alper

YEDEKLER: Kameni, Erten Ersu, Hasan Ali, Isla, Ozan Tufan, Van Persie, Neto, Valbuena, Ahmethan, Oğuz Kağan

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

KASIMPAŞA: Ramazan, Popov, Youssef, Omeruo, Veigneau, Veysel, Pavelka, Mensah, Murillo, Trezeguet, Eduok

YEDEKLER: Neumayr, Kadem Burak Yaşar, Rangel, Onur, Burak Turan, Ahmed, Abdullah, Hakan, Hasan, Etoundi

TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Özdeş

17-12/03/8416101.jpg

STAT: Ülker

HAKEM: Ümit Öztürk

SAAT: 19.30

YAYIN: beIN SPORTS 1

SAKATLAR: Soldado, Mehmet Ekici, Jose (Fenerbahçe), Koita (Kasımpaşa)

CEZALILAR: Janssen (Fenerbahçe), Sadiku (Kasımpaşa)

FENERBAHÇE LİGDE 7 MAÇTIR YENİLMİYOR

Sarı-lacivertliler, Süper Lig'de 7 maçtır mağlup olmuyor. Ligde son olarak 7. haftadaki Teleset Mobilya Akhisarspor maçında mağlup olan Fenerbahçe, sonrasında çıktığı 7 müsabakayı kaybetmedi. Fenerbahçe, söz konusu 7 maçlık bölümde Evkur Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa karşılaşmalarını kazanırken, Galatasaray, Kayserispor ve Osmanlıspor ile berabere kaldı. Fenerbahçe, mağlubiyet yüzü görmediği son 7 lig maçında 16 gol atarken, rakiplerinin 8 golünü engelleyemedi.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe, Süper Lig'in 14. haftasında Kasımpaşa ile yaptığı maçta, geçen haftaki ilk 11'ine göre tek değişiklikle sahada yer aldı. Ülker Stadı'ndaki maçta Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, geçen hafta Antalyaspor'u 1-0 yendikleri maçın ilk 11'inde zorunlu bir değişiklik yaptı. Sarı kart cezalısı Vincent Janssen'in yerine ilk 11'de Alper Potuk oynadı.

Sarı-lacivertlilerde kalede Volkan Demirel görev aldı. Teknik direktör Aykut Kocaman, savunma dörtlüsünü ise Şener Özbayraklı, Roman Neustaedter, Martin Skrtel ve İsmail Köybaşı'ndan oluşturdu. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza oynarken, kanatlarda Nabil Dirar ile Aatıf Chahechouhe görev yaptı. Santrfor arkasında Giuliano Victor de Paulo, ileri uçta ise Alper Potuk şans buldu.

Fenerbahçe'de Janssen'in yanı sıra Antalyaspor maçında sakatlanan Roberto Soldado, hafta içi Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Adana Demirspor'la yapılan ilk mücadelede sakatlanan Mehmet Ekici ve uzun süredir sakatlığı bulunan Jose Fernandao kadroda yer almadı.

Sakatlıktan kurtulan Mauricio Isla, yedek kulübesinde oturdu.

SANTRFORSUZ İLK 11

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa maçı kadrosunda, ileri uçta asıl pozisyonu santrfor olmayan futbolcu görev aldı. Sarı-lacivertlilerin ileri ucunda asıl mevkisi orta saha olan Alper Potuk görev yaptı. Santrforlardan Janssen'in cezalı, Soldado ve Fernandao'nun sakat olduğu Fenerbahçe'de, teknik direktör Kocaman, diğer santrforlar Van Persie ve genç futbolcu Ahmethan Köse'yi ise yedek soyundurdu.

VAN PERSİE 100 GÜN SONRA KADRODA

Fenerbahçe'de Hollandalı futbolcu Van Persie, sakatlığından kurtuldu ve 100 gün sonra kadroya girdi. Van Persie, sarı-lacivertli takımda bundan önceki maçına UEFA Avrupa Ligi play-off turunda 24 Ağustos'ta Makedon temsilcisi Vardar karşısında çıkmıştı. Hollanda Milli Takımı'nın 31 Ağustos'ta Fransa ile oynadığı 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri A Grubu maçında sakatlanan Van Persie, 3 ay yeşil sahalardan uzak kalmıştı.

TARAFTARIN İLGİSİ ARTTI

Fenerbahçeli taraftarlar, takımlarının son 2 haftayı kayıpsız geçmesine kayıtsız kalmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Kadıköy'de oynanan son üç lig maçına oranla tribünleri önemli ölçüde doldurarak takımlarına destek verdi.

Statta 40 bine yakın Fenerbahçeli taraftar yer aldı. Kasımpaşalı 100 kadar taraftar da maçı deplasman tribününden takip etti. Öte yandan, Kasımpaşa taraftarları, 2016 Ocak'ta vefat eden Genç Fenerbahçeliler (GFB) taraftar grubunun lideri Sefa Kalya'nın büyük bir posterini tribünde açtı.

KASIMPAŞA'DA 3 DEĞİŞİKLİK

Kasımpaşa, Fenerbahçe karşısında sahaya, 13. haftadaki kadrosundan 3 değişiklikle çıktı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, geçen hafta Atiker Konyaspor'u 2-1 yenen takımının ilk 11'inde yer alan Franck Etoundi ve Markus Martin Neumayr'ı yedekler arasında tuttu. Sarı kart cezalısı Loret Sadiku da kadroda bulunmadı.

Kasımpaşa'da bu isimlerin yerine Ben Youssef, Trezeguet ve David Pavelka ilk 11'de görev aldı.

17-12/03/8416103.jpg 







































İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN