Son dakika! FETÖ'nün medya yapılanması davasında Atilla Taş'a 3 yıl hapis

Son dakika! FETÖ'nün medya yapılanması davasında Atilla Taş'a 3 yıl hapis

FETÖ'nün medya yapılanması davasında, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) 2. Ceza Dairesi sanık Atilla Taş'ın 3 yıl 1 ay 15 gün, Murat Aksoy'un 2 yıl 1 aylık hapis cezaları ile "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 23 sanığa verilen hapis cezalarını onadı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, FETÖ'nün yapılanmasına ilişkin İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 8 Mart'ta karara bağlanan davaya ilişkin yapılan istinaf başvurularını karara bağladı.

2. Ceza Dairesi'nin kararında, sanıklar Cihan Acar, Bünyamin Köseli, İbrahim Balta, Bayram Kaya, Cemal Azmi Kalyoncu, Habip Güler, Hanım Büşra Erdal, Mutlu Çölgeçen, Ünal Tanık, Yakup Çetin, Seyit Kılıç, Hüseyin Aydın, Abdullah Kılıç ve Gökçe Fırat Çulhaoğlu hakkında, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 6 yıl üçer ay, diğer sanıklar Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Muhammet Sait Kuloğlu, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Davut Aydın, Ufuk Şanlı, Yetkin Yıldız ve Cuma Ulus'un ise 7 yıl altışar ay hapis cezasına ilişkin mahkumiyet hükümlerine karşı istinaf başvurusunda bulunulduğu belirtildi.

Yerel mahkemece sanıklar hakkında verilen kararda usul ve esasa ilişkin bir aykırılık bulunmadığı aktarılan kararda, bu nedenle yapılan istinaf başvurularının esastan reddine karar verildiği kaydedildi.

ATİLLA TAŞ'A 3 YIL HAPİS

Ceza Dairesi'nin kararında, sanık Atilla Taş'ın, ''örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, aynı suçtan sanık Murat Aksoy'un da 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcıvekili, Cumhuriyet Savcısı ve sanıkların yaptığı istinaf başvurularının da esastan reddine karar verildiği aktarıldı.

Tutuksuz sanık Muhterem Tanık'ın beraatine ilişkin yapılan istinaf başvurusunun esastan reddine karar verildiği kaydedilen ceza dairesinin kararında, tutuklu 19 sanığın bu hallerinin devamına karar verildiği belirtildi.

Kararla birlikte, 25 sanık hakkında verilen hapis cezaları ile bir sanık hakkında verilen beraat hükmü onanmış oldu.

Caza Dairesinin oy birliği ile aldığı karar kapsamında, sanıklar Atilla Taş ile Murat Aksoy'un aldıkları hapis cezaları kesinleşti. Diğer 24 sanık ise Yargıtay'a itirazda bulunabilecek.

İSTANBUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN