Son dakika haberi... Erdoğan: Rusya ile tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor

Son dakika haberi... Erdoğan: Rusya ile tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Soçi'de Devlet Başkanlığı Rezidansı'ndaki görüşmeleri sonrası ortak basın açıklaması yaptılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Putin'in konuşmasından satırbaşları:

Başta Suriye olmak üzere bölgesel konuları ele aldık. İki ülke ilişkileri kriz öncesi seviyesine ulaştı. Geçen yıldan bu yana oluşan düşüşü telafi edeceğiz. Ticaret hacmimiz yüzde 34 arttı. Türk Akımı ve nükleer santral projesini ele aldık. Astana sürecinin garantörleri (Rusya, Türkiye, İran) olarak, gerçekleştirdiğimiz ortak çalışmaların başarıyla devam ettiğini ve başarıyla devam edeceğini söylemek istiyorum. Suriye'de şiddet azaldı, diyalog için şartlar oluşuyor. İran ziyareti hakkında Erdoğan'a bilgi verdim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Bu yıl içerisinde Rusya Federasyonu'nu üçüncü kez ziyaret ettik. Bu ziyaretle, Sayın Putin ile yıl içerisindeki altıncı görüşmemizi gerçekleştirdik. Gerek yüz yüze görüşmeler, gerekse telefon diplomasimiz devam ediyor. Siyasi diyaloğumuza paralel olarak, ekonomik ilişkilerimiz de yükselişe geçmiş bulunuyor. İlişkilerin derinleştirilmesi konusunda Sayın Putin ile mutabık kaldık. İkili ticari hacmimiz geçen yılın aynı dönemine göre ciddi bir artışla, 15 milyar dolara ulaştı. Türk Akımı ve Akkuyu nükleer santrali projelerinin zamanında hayata geçirilmesi konusunda çalışıyoruz. Sayın Putin ile Sayın Trump arasındaki Vietnam'da yapılan ortak açıklamayı önemsiyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN