Son dakika! Habur kapatılmadı önlemler artırıldı

Son dakika! Habur kapatılmadı önlemler artırıldı

Türkiye, Kuzey Irak'ta referandum başlar başlamaz, Habur Sınır Kapısı'nda önlemleri artırdı. Sabah saatlerinde kapının tek yönlü kapatıldığı haberi yayılmıştı. Ancak, kapının kapatılmadığı sadece geçişler için denetimlerin yoğunlaştırıldığı açıklandı.

Kuzey Irak'taki referandumda ilk oyların kullanılmaya başlamasının hemen ardından Türkiye tek taraflı olarak Habur Sınır Kapası'nda önlemleri artırdı. 

Dışişleri Bakanlığı son uyarıyı sabah saatlerinde yaptı. Bakanlık açıklamasında şöyle denildi:

''Referandumu izleyen dönemde ortaya çıkacak ortamı istismar etmek isteyebilecek bazı radikal unsurların ve teröristlerin milli güvenliğimizi hedef alan eylemlere kalkışması halinde ve Irak genelinde milli güvenliğimize yönelik her türlü tehdit karşısında uluslararası hukuktan ve TBMM’nin verdiği yetkiden kaynaklanan tüm önlemleri alacağımızı bir kere daha vurguluyoruz.''

Açıklamanın ardından Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Habur sınır kapısının kapatılmadığını, sadece önlemlerin artırıldıığnı duyurdu. 

TSK'nın sınır ötesi operasyonuna yani Irak topraklarına girebilmesine izin veren tezkere de AK Parti, CHP ve MHP mutabakatıyla önceki gün uzatıldı. Başbakan Binali Yıldırım “Operasyon dahil her seçenek masada” diye Barzani'yi son bir kez daha uyarmıştı. 

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN