Son dakika! İstanbul'da kırmızı alarm... Yarım saat içinde dolu yağışı geliyor

Son dakika! İstanbul'da kırmızı alarm... Yarım saat içinde dolu yağışı geliyor

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında, İstanbul ve çevresinde saat 17.00-22.00 saatleri arasında kuvvetli sağanak ve dolu yağışının beklendiği bildirildi. Yağış ve dolu nedeniyle vatandaşların tedbirli olunması istendi. Dolu uyarılarının peş peşe gelmesinin ardından sürücüler kapalı otoparklara akın etti. Otopark girişlerindeki yoğunluk havadan görüntülendi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "İstanbul çevrelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların bugün 17.00-22.00 saatleri arasında il genelinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

Meteoroloji'den gelen dolu yağışı ve aşırı yağmur uyarılarının ardından İstanbullu’lar İspark ve AVM’lere hücum etti. Dolu yağışıyla araçlarının zarar görmemesi için kapalı otoparklara giden araç sürücüleri metrelerce kuyruk oluşturdu. Ümraniye’de 240 kapasitesi bulunan Haldun Alagaş İspark Katlı Otoparkı’na 350 den fazla araç girişi yapıldı. İspark görevlileri vatandaşlar mağdur olmaması için otoparka fazladan araç almalarının yanı sıra ek bir ücret talep etmediler.

18-06/26/yag.jpg

Aracını kapalı otoparka park eden Sedat Yamakoğlu: “Dolu yüzünden aracımı kapalı otoparka getirdim. Ben sabah geldiğim için yer bulabildim” dedi.

AVM otoparkına girmeye çalışan Burak Demir ise: “Doludan kaçmaya çalışıyoruz. Bir saate yakındır buradayım. Buraya Atakent’ten geldim” şeklinde konuştu.

18-06/26/yag4.jpg

AKOM'DAN DA UYARI GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, "Meteoroloji radarları verilerine göre İstanbul geneli yaklaşık 30 dakika içinde yoğun yağışın etkisi altına girecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamada, "Meteoroloji radarları verilerine göre İstanbul geneli yaklaşık 30 dakika içinde yoğun yağışın etkisi altına girecek. Meteorolojik Tahminlere göre dolu yağışı gözükmüyor" denildi.

BİR UYARI DA VALİLİK'TEN

İstanbul Valiliği İstanbul'da beklenen doğu yağışı ile ilgili "Meteorolojik tahminlere göre sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın ilimizi etkisi altına alması beklenmektedir" açıklamasını yaptı.

SÜRÜCÜLER AVM'LERE AKIN ETTİ

İstanbul'da dolu uyarısı sonrası sürücüler kapalı otoparklara hücum edince yer kalmadı. AVM'lerin kapalı otoparkları önünde araç kuyruğu oluştu.

18-06/26/ott.jpg

18-06/26/av3.jpg

18-06/26/av4.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN