Son dakika! Jandarma ve Donanma komutanları belli oldu

Son dakika! Jandarma ve Donanma komutanları belli oldu

Jandarma Genel Komutanlığı'na Korgeneral Arif Çetin, Donanma Komutanlığı'na Koramiral Ercüment Tatlıoğlu atandı.

690 sayılı kanun hükmünde kararname ile tümüyle İçişleri Bakanlığı’na bağlanan Jandarmada 60’lı yıllardan bu yana ilk kez ‘kuvvet komutanlığı’ heyecanı yaşanıyor. 

Jandarma’da orgeneral kadrosu bulunmadığı için komutan Kara Kuvvetleri’nden seçiliyordu. Bu defa ise orgeneral şartı kaldırıldığı için teşkilat bünyesinden korgeneral rütbesinde atama yapıldı. Komutanlığa sivil bir ismin atanabileceği de konuşuluyordu.

17-08/19/van-jandarma-asayis-kolordu-komutani-korgeneral-arif-cetin-1-1503167324.jpg

15 TEMMUZ'DA DİK DURDU

15 Temmuz darbe girişiminde televizyon kanallarına bağlanarak milli iradeden yana olduğunu açıklamıştı. Çetin, “Milletimiz rahat olsun, milli iradeye karşı yapılmış hareketi şiddetle bastıracağız. Duruma hakimiz, kimse merak etmesin. Bu darbe girişimini kesinlikle desteklemiyoruz, kesinlikle reddediyoruz. Bu kuklalara gereken cevap verilecek. Jandarma Genel Komutanı karargahta değildir. Biz arkadaşlarımızla karargahta süreci yönetiyoruz. Jandarma Genel Komutanlığı’nda duruma hakimiz, problem yok” demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN