Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan erken seçime ilk açıklama: Hazırız kazanacağız

Son dakika! Kılıçdaroğlu'ndan erken seçime ilk açıklama: Hazırız kazanacağız

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimin 24 Haziran 2018'de yapılacağını açıklamasının ardından ilk açıklamayı yaptı. Kılıçdaroğlu, "2018 demokrasi yılı olacak. Hazırız, kazanacağız" dedi. CHP'li Altay ise "Adayımız 15 gün içinde netleşir" açıklamasını yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 24 Haziran’daki erken seçim kararına ilk tepkiyi MYK toplantısında verdi. Hürriyet'ten Hande Fırat'ın aktardığına göre, Kılıçdaroğlu’nun, MYK üyelerine erken seçim kararı ile ilgili olarak, “Biz seçimlere hazırız. Yaptığı açıklama Erdoğan’ın kaybedeceğini gösteriyor. Zaten millet bunlardan bıktı. 2018 demokrasinin yılı olacak” dediği öğrenildi. 

Bu arada MYK’da CHP seçimi çin bir komite oluşturulmasına karar verdi. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının da en kısa sürede ilan edilmesi kararı alındığı bildirildi.

Erken seçim kararının ardından CHP'den ilk açıklama Parti Sözcüsü Bülent Tezcan'dan geldi. 

Tezcan, "Biz seçimden kaçmadık. Kaçmayız. Dün hodri meydan dedik bugün de hodri meydan diyoruz. CHP olarak seçime hazırız" diye konuştu. 

Tezcan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bu hükümet yönetme özürlüdür. 6 milyon işsizin, 16 milyon yoksulun sorumlusu sizsiniz. İşsizliğin sorumlusu, çöken tarımın sorumlusu sizsiniz. Yönetemiyorsunuz. Onun için seçime gitme çağrısı yaptınız, hodri meydan. Millet karar verecek. 

Bugünler siyaseten gördüğünüz iyi günlerdir. Bunu unutmayın. Millet 24 Haziran'da söylediğiniz tarihte sandıkta dersinizi verecek. Türkiye büyük demokrasi buluşmasıyla gerekli adımı atacak ve inşallah kurtulacağız.

Siz gideceksiniz ve bu ülkenin huzurunu tesis edecek bir iktidar gelecek ve sandıktan çıkacak.

Şimdi bir başka önemli konu var. Bugün TBMM'de OHAL görüşülüyor. Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Hodri meydan seçimle ilgili herhangi bir şey söylemiyoruz, varız. Ama bu milleti OHAL şartları altında adaletsiz bir seçime sürükleme hakkınız yok. Derhal yapılması gereken şey, TBMM'nin OHAL'i kaldırmaktır. Bugün TBMM OHAL tezkeresini reddetmek durumundadır.

ERDOĞAN ERKEN SEÇİM KARARINI BÖYLE AÇIKLADI

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN