Son dakika! Kütahya'da orman yangını söndürülemiyor

Son dakika! Kütahya'da orman yangını söndürülemiyor

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde çıkan orman yangını 18 saattir söndürülemiyor. Sabaha kadar aralıksız süren yangın nedeniyle Kızılsaray Yaylası’ndaki 7 yayla evi boşaltıldı, büyük ve küçükbaş hayvanlar başka yere sevk edildi. Bölgede bulunan ekiplere vatandaşlar da destek veriyor. Sabah saatlerinde Bilecik sınırındaki ormanlık alana da sıçradı

Kütahya Ballıca mevkiinde dün aat 16.00 sıralarında çıkan orman yangını 18 saattir söndürülemiyor. Hnüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra 6 yangın söndürme helikopteri de bölgeye sevk edildi. Yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili oylan yangını, söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek veriyor.

17-09/11/7787255.jpg

Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, orman yangınının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Oktar, yangına müdahale için Eskişehir, Bilecik, Balıkesir, Bursa ve Uşak'tan çok sayıda ekibin geldiğini ve çalışmalara başladığını ifade etti. Oktar, “Gündüz 6 yangın söndürme helikopteri müdahalede bulundu. Bölgede halen 28 arazöz ve 3 dozer çalışma yapıyor” dedi.

17-09/11/7787263.jpg

Bu arada yangın bölgesinde bulunan Kızılsaray Yaylası’ndaki 7 yayla evi boşaltıldı, büyük ve küçükbaş havyanlar bölgeden başka yere sevk edildi. 

17-09/11/kutahya-da-orman-yangini-sondurme-calismalari-suruyor-9840672.Jpeg

Bu sabah ise 6 helikopter de söndürme çalışmalarında kullanıldı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına müdahalenin arazinin engebeli olması nedeniyle güçlükle yapıldığı belirtildi. Yangın, Bilecik'in Bozüyük İlçesi sınırlarında bulunan ormanlık alana da sıçradı. Ekipler bu bölgede de yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

KÜTAHYA / İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN