Son dakika! Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması

Son dakika! Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'a "Kaşıkçı'nın cesedi nerede?" diye sordu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Filistinli mevkidaşıyla basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'a "Tüm detayların açığa kavuşması için çalışıyoruz. Süreç uzadı çünkü cevaplanması gereken sorular var. İtiraf ettiniz ama Cemal Kaşıkçı'nın cesedi nerede?" diye sordu. Cinayetle ilgili herkesin Türkiye'de soruşturulması ve yargılanması gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmelerde, Filistinlilere yönelik Türkiye'nin hayata geçirmek istediği projeleri ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, "Türkiye olarak biz her zaman Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk. Filistin ve Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir" dedi. 

Diğer taraftan, Filistin ve Kudüs'ün haklı davasını sadece bölgede değil, tüm dünyada savunmaya devam edeceklerini belirten Çavuşoğlu, Filistin meselesine ilişkin iki defa İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ni gerçekleştirdiklerini ve konunun Birleşmiş Milletlerde (BM) gündeme geldiğini hatırlattı.

Bakan Çavuşoğlu, Filistin meselesine ilişkin uluslararası platformlarda önemli kararlar alınmasına vesile olduklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Filistin konusuna verdiği desteği daima sürdüreceğinin altını çizerek, "Herkes bu davayı terk etse biz etmeyiz" dedi.

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki de "Sizlerin sayesinde  tüm tehditlere karşı koyabilecek güçteyiz" ifadesini kullandı.

Maliki, ABD'nin Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım  Ajansına (UNRWA) yardımları kesme kararının ardından, Türkiye ile bu açığı  kapatmaya çalıştıklarını belirterek, ajansın bu yardımlarından 5 milyon  Filistinli mültecinin yararlandığının altını çizdi.

Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanmanın kendileri için çok önemli  olduğunu vurgulayan Maliki, bu uygulamaları Filistin'de hayata geçirmek için çaba  gösterdiklerini dile getirdi.

Hukuku'na göre yönetilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanımız'ın talebi bu yöndedir. Uluslararası Mahkeme'ye taşıma niyetimiz yoktur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN