Son dakika! NATO'dan S-400 açıklaması

Son dakika! NATO'dan S-400 açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara'nın Moskova'dan S-400 füze savunma sistemi almasıyla ilgili "Türkiye'nin ulusal kararı" dedi.

Japonya'nın başkenti Tokyo'da basın toplantısı düzenleyen Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin Rusya ile S-400 anlaşması imzalayarak aldığı yeni hava savunma imkanların yatırım yapma kararı, bu ülkenin ulusal kararıdır" dedi.

TÜRKİYE'NİN BİR TALEBİ OLMADI

Stoltenberg, daha önce Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın alımı hakkında "NATO üyeleri hangi ekipmanı edineceklerine kendileri karar verir" diyerek S-400 sistemini NATO'ya entegre etmek için Türkiye'nin bir talepte bulunmadığını söylemişti.

17-10/31/csiob_1507638910_4339.jpg

ABD S-400'LERE KARŞI

ABD başta olmak üzere bazı ülkeler, NATO'yu bahane ederek, sistemlerin birliğe zarar vereceği ve uyumlu olmadığı gerekçesiyle satın alınmasını yanlış olarak değerlendirmişti.

NATO Askeri Komite Başkanı Gen. Petr Pavel ''Her ülke kendi savunma kararını vermekte özgürdür. Ancak, Türkiye'nin S-400 sistemini satın almayı planlaması, Ankara'nın NATO müttefikleriyle entegre hava savunma sisteminin bir parçası olmasını engelleyecektir ve diğer teknik kısıtlamalara da sebep olacaktır'' demişti. Pavel ayrıca ''Savunma ekipmanı konusundaki bağımsızlık oldukça açık fakat ülkeler seçimlerinin de sonuçlarına katlanmak zorundadır'' ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN